Стефан Янев поздрави новоизбрания германски канцлер Олаф Шолц

от БНТ
19:11, 08.12.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
стефан янев изпрати поздравителен адрес новоизбрания германски канцлер олаф шолц
Слушай новината

Министър-председателят Стефан Янев поздрави Олаф Шолц по повод избирането му за Федерален канцлер на Федерална република Германия.

Премиерът Янев изпрати до новоизбрания германски канцлер поздравителен адрес, в който подчертава отличното състояние на двустранните отношения между България и Германия и изразява очакване, че и в бъдеще ще продължи да се развива традиционното приятелско и тясно взаимодействие във всички направления от взаимен интерес.

Историческа смяна на властта в Германия

"С оглед на актуалните предизвикателства, пред които е изправен Европейският съюз, считам, че обединяването на държавите-членки около конкретни стъпки за решаване на проблемните въпроси е от ключово значение. Убеден съм, че със стратегически, политически и икономически партньор като Германия, заедно ще допринесем за постигането на тази важна за бъдещето на Европа цел", изтъква още премиерът Янев в поздравителния адрес.

Българският министър-председател отправя пожелания за здраве и успех във високоотговорната мисия на Олаф Шолц като Федерален канцлер на Федерална република Германия.

В началото на настоящата седмица премиерът Стефан Янев изпрати поздравителен адрес и до Карл Нехамер по повод встъпването му в длъжност като Федерален канцлер на Република Австрия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БФС глоби Левски с 4300 лв. за фенски ексцесии на мача с Ботев (Пловдив)
БФС глоби Левски с 4300 лв. за фенски ексцесии на мача с Ботев (Пловдив)
Чехия изпраща 150 военни на полско-беларуската граница
Чехия изпраща 150 военни на полско-беларуската граница