НОВИНИ

Стефано Пиоли: Настъпи решаващият момент от сезона

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли е уверен, че неговият отбор има нужната класа да елиминира Славия Прага и да стигне до четвъртфиналите на Лига Европа.

стефано пиоли вярвам заслужавахме повече разочаровани сме приключихме шампионската лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 14.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли е уверен, че неговият отбор има нужната класа да елиминира Славия Прага и да стигне до четвъртфиналите на Лига Европа. Италианският гранд има преднина от два гола след успех с 4:2 в първия мач от осминафиналите и е фаворит за реванша в Прага.

"Настъпи решаващият момент от сезона. Имаме цел, която трябва да постигнем. Много се говори, че нашите опоненти очакват мача на живота си, но ние можем и искаме да направим същото. Нашият съперник ще покаже всичките си качества. Те са загубили само веднъж у дома през целия сезон, но ние искаме да продължим напред и сме убедени, че имаме качеството да изпълним целта. Няма нужда от излишно напрежение, нито можем да си позволим да бъдем твърде спокойни. Трябва да играем нашата собствена игра с висока преса, което е важно особено в Европа, където се изправяш срещу някои наистина добри отбори, добри в атака и защита", коментира Пиоли пред репортери.

"Трябва да сме наясно с факта, че при 11 срещу 11 опонентите ни създадоха проблеми в първия мач. Честно казано мисля, че ще променят схимата от първия мач, въпреки че се справиха добре през първите 30 минути преди червения картон, но сега трябва да компенсират пасив от два гола", казапоще Пиоли.

Треньорът на Славия Прага Индрих Търпишовски каза на пресконференцията преди мача, че отборът му трябва да рискува, ако иска да разчита на успех.

"Ще играем на пълен стадион, цялата страна ще ни гледа. Ще направим всичко възможно. Искаме да продължим да играем както в първия мач. Искаме да бъдем смели. Ще видим дали можем да се противопоставим на Милан.“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Иван Желев: Патриарх Неофит беше голям български духовник
Проф. Иван Желев: Патриарх Неофит беше голям български духовник
Миряни от цялата страна ще посетят Троянския манастир, където патриарх Неофит е подстриган за монах
Миряни от цялата страна ще посетят Троянския манастир, където патриарх Неофит е подстриган за монах