НОВИНИ

Стефанос Циципас се прицели в титла от Големия шлем и медал от Париж 2024

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:19, 27.12.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
циципас измъчи полуфинал турнира лос кабос
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световният №6 в мъжкия тенис Стефанос Циципас заяви в интервю, че си поставя високи цели за предстоящия сезон 2024, като те включват титла от Големия шлем и медал от Олимпийските игри в Париж.

Гъркът е категоричен, че през новата година той ще се "рестартира" и ще се стреми да постигне различно качество на своята игра.

"Планирам да се рестартирам и следващия сезон да постигна нещо напълно ново, може да се каже, различно качество на тениса. Разбира се, искам да донеса на страната олимпийски медал, това е моята цел. Искам също да спечеля Големия шлем. Разбира се, за това трябва да съм здрав, защото през този сезон имаше момент, когато определени обстоятелства не ми позволиха да се представя на 100 процента. Говоря за онези травми, които се случиха след тазгодишното Открито първенство на Австралия и към края на сезона. Надявам се, че през 2024 г. няма да имам такива ограничения и ще мога да продължа кариерата си", коментира Циципас, цитиран от The National News.

В своята кариера най-добрият гръцки тенисист за всички времена вече има зад гърба си два финала в турнири от Големия шлем, но и в двата случая загуби от Новак Джокович - на Ролан Гарос 2021, когато допусна пълен обрат от 0:2 до 3:2 и на Australian Open 2023.

За Стефанос Циципас Игрите в Париж 2024 пък ще бъдат неговата втора Олимпиада, след като в Токио 2020 отпадна в осминафиналите след поражение от французина Юго Умбер. В исторически план Гърция има три медала в тениса от олимпийски игри, като всички те датират от първото съвременно издание на форума през 1896-а година в Атина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тагарев: България може да се присъедини към операцията в Червено море и Аденския залив
Тагарев: България може да се присъедини към операцията в Червено море и Аденския залив
МВР установи за ден 42-ма пияни и 14 дрогирани шофьори зад волана
МВР установи за ден 42-ма пияни и 14 дрогирани шофьори зад волана