НОВИНИ

Стефанов: Нямам проблем със Загорчич, той ще бъде треньор на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че Златомир Загорчич ще бъде треньор на отбора, докато ръководството на клуба реши да бъде такъв. Той еднолично няма да уволнява бившия български национал, а решенията се взимат от колективен орган.

венци стефанов борислав мартин добри футболисти надявам паснат отбора
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 08.10.2024
Чете се за: 04:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че Златомир Загорчич ще бъде треньор на отбора, докато ръководството на клуба реши да бъде такъв. Той еднолично няма да уволнява бившия български национал, а решенията се взимат от колективен орган.

Също така Стефанов уточни, че няма проблем с треньора, но няма да търси комуникация. В един момент през септември, при предишната пауза за мачовете на националните отбори, Златомир Загорчич се оплака, че няма футболисти за ежедневна работа и групата е прекалено малка.

"Нямаме достатъчно футболисти ли? Не ме карайте да слизам на нивото на някои хора", отговори Венцеслав Стефанов като преди това сведе глава и се прекръсти. Имаме 26 футболисти с картотеки. Когато обаче имаме 10 национали, както и 2-3 контузени, нормално групата да намалее. Но имаме и Б отбор. Нищо не ти пречи да вземеш момчета от там. А ако имахме 16 национали, колко трябваше да картотекираме? 40 ли?", коментира Стефанов.

Между двамата имаше сериозни престрелки по медиите, като му беше зададен въпрос и не е ли редно двамата да уточнят отношенията си в личен разговор, вместо да го правят през медиите.

"Аз не говоря през медиите. Той каза, че никога няма да ми се обади. Аз ли да го търся? Може би да отида с букет цветя? Аз не настоявам за негова оставка. Ние сме колективен орган на управление и решенията се взимат колективно", каза президентът на Славия.

"Но искам да кажа, че аз съм 29 години в Славия и 29 години проповядваме една идеология: налагаме млади футболисти, оттам те отиват в националните отбори, оттам отиват да играят навън в големи отбори. Славия първо и основно е разчитала на собствени кадри. Ако тези деца не получат шанс. . .Кристиян Балов, Чунг Нгуен-До, Роберто Райчев, Мартин Георгиев, Кристиян Стоянов. Моето скромно мнение е, че тези деца трябва да намират място в стартовия състав, а не да играят по 2-3 до 7 минути. Показват ми една таблица, как имали по 7-8 мача. Ама в тия седем мача той докато влезе и си върже обувките и съдията е свирил край. Ако всички те играят по едно полувреме, ще бъдат национали. Гледам сега Мартин Георгиев го пускат десен бек, после може и ляв бек, а накрая и вратар. Роберто Райчев, Кристиян Балов – това са изключителни таланти. Само Колчо Слепеца не го вижда", добави Стефанов.

"На последния мач бях заедно с Андрей Желязков (б.а – легенда на Славия и на националния отбор от края на 70-те и началото на 80-те години). Той ми казва: тези деца трябва да играят всеки мач. Аз никога не съм казвал, че отборът ни трябва да е от 11 юноши. Но срещу Левски излизаме без централен нападател, в Стара Загора видяхте какво стана. На този пост имаме трима. Владо Николов е контузен, остават Цветелин Чунчуков и младото момче от Марек – Любомир Костов. Срещу Черно море Чунчуков цял мач ангажираше двамата им централни защитници да не излизат напред", каза още президентът на столичния тим.

"Аз нямам проблем със Загорчич. Той ще бъде треньор на Славия докато ръководството реши. Но добре – след мач има по 2 дни, по 4 дни почивки. После имаме тренировки по 35 минути, по 45 минути. За Галин Иванов, за Иван Минчев, за Емил Мартинов – които са по-опитни и на зряла възраст, е добре. Но младите? С тях трябва да се работи, освен да им се дава шанс на терена. Трябва да се усъвършенстват. А с 35 минути тренировка, с 45 – няма шанс това да се случи. Не се работи достатъчно, затова е трудно на младите футболисти да се адаптират в Европа, когато отидат", добави Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 91 години почина майката на Уитни Хюстън (СНИМКИ)
На 91 години почина майката на Уитни Хюстън (СНИМКИ)
Фонтанът ди Треви в Рим ще има нов облик след ремонт
Фонтанът ди Треви в Рим ще има нов облик след ремонт