НОВИНИ

Стилиян Петров призова за подкрепа към Петър Хубчев, който се бори с коварна болест

Стилиян Петров
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:40, 30.08.2023
Чете се за: 07:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Петата минута на предстоящия благотворителен "Мач на надеждата" ще бъде посветена изцяло на Петър Хубчев, заяви на пресконференция Стилиян Петров, чиято фондация е организатор на двубоя.

Бившият капитан на "трикольорите" и рекордьор по мачове с екипа на България разкри, че бронзовият медалист от Мондиал 94 Хубчев, носил фланелката с №5, се бори с коварно заболяване през последните месеци.

"Той се нуждае от много вяра и позитивна енергия, за да премине през всички тези препятствия. Призовавам в петата минута всички фенове на стадиона да подкрепят Петър Хубчев, подобно на начина, по който ме подкрепяха и мен", заяви Стилиян Петров пред медиите.

Двубоят на 6 септември, Деня на Съединението, e от 17:00 часа.

"Програмата преди двубоя ще започне в 16:00 часа. Имаме невероятно подготвено шоу. С нетърпение очакваме "Мача на надеждата". За нас е важно феновете и хората на стадиона да се забавляват. Ще има различни активности. Хората ще получат топки, специално подписани от звездите. Привържениците ще могат да станат част от този спектакъл. Ще има изненади за всички фенове, от всяка една възраст. Подготовката на всички футболисти върви добре. Като цяло всички се поддържат добре и тренират. Вчера получих обаждане и от Димитър Иванков. Той търсеше ръкавици, които хващат топката. Има интересни неща около цялостната подготовка. Радостин Кишишев ми се обади и каза, че не е голям оптимист. Някои от играчите си търсят обувки, които за съжаление вече на съществуват. Имаме много неща, с които в момента се справяме. Става все по-интересно. Цялостните комуникации между самите играчи стават по-чести. Организацията, логистиката и детайлите са нещо нормално. Интересно е и е динамично. Всички, които са поели ангажименти към мача, ще бъдат там. Всичко е готово. Знае се всеки един кога пристига, хранителен режим, както и всички други процеси. При нас тези събития са чужди, но повечето от гостите ни играят поне по 4-5 такива двубоя на година. Те ще бъдат подготвени. Но и българските звезди очакват с нетърпение този мач", каза още Стилиян Петров.

Коло Туре, Флоран Малуда, Гари Кейхил, Максуел, Патрик Бергер, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Карл Икеме, Алън Хътън, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Ричард Дън и Джеймс Колинс са чуждестранните звезди, които трябва да пристигнат в София за "Мача на надеждата" на Националния стадион "Васил Левски".

"Футболните обувки ще бъдат осигурени от Хенрик Ларсон, а бутоните им ще бъдат железни. Знам, че Илиян Стоянов кара колело по 15 километра всеки ден. Като излезем на терена, ще има спортна злоба. Футболистите имат качествата, но искат отново да ги покажат", допълни той.

Красимир Балъков, който беше избран в идеалния отбор на Мондиал 94, опита да вдъхне кураж и увереност на своя бивш съотборник в националния отбор Петър Хубчев.

"Нямаше как да кажа "не" на Стилиян. Ще бъда на линия и ще дам всичко за шоуто, което трябва да бъде едно от най-добрите. Този спектакъл съчетава шоу и футбол, както и една социална дейност. Дълги години у нас тези неща не се разбират така, както на други места по света. Ние сме готови да помагаме. Очакваме и Петър (Хубчев) да се пребори с това, през което преминава. Дано резултатът при него е като този при Стилиян. Сигурни сме, че той дава всичко от себе си, за да премине успешно и през тази битка. Надявам се да бъде едно приятно и интересно шоу. Дано хората останат доволни", коментира Балъков пред медиите.

Бившият национал Христо Янев също изрази подкрепата си към Петър Хубчев в дните преди "Мача на надеждата".

"Ще бъда на терена заедно с мои идоли и с много добри футболисти, които са били стимул за нас като по-млади. Този мач трябва да вдъхне надежда на всички, които преминават през трудности. Надявам се да бъдем в добро настроение и в добра форма и да направим хубаво шоу. Трябва да дадем надежда, че вярваме, че нещата ще се подобрят. Познавам Петър Хубчев. Той е готов да се пребори с всичко, той ми е бил треньор и ми е давал съвети. Нека ние бъдем част от стъпките, които ще му помогнат. Пожелавам всичко най-добро на него и неговото семейство", каза Янев.

Друг бивш национал от близкото минало Георги Пеев изрази възхищението си към Стилиян Петров.

"Дано тази кауза не бъде единствената такава и се продължи с такива мероприятия. Хората имат нужда от надежда и вяра. Стилиян беше истински капитан на терена. Чувствах по-голяма увереност само от неговото присъствие на терена. Хората имат нужда от помощта, която той може да им даде. Преминал е през тази битка и знае какво може да се очаква във всяка следваща фаза. Петър Хубчев е мълчалив и скромен, но изключителен биткаджия и страхотен човек. От сърце му желая да се справи с тази битка", заяви Пеев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и гръмотевици на много места в страната
Валежи и гръмотевици на много места в страната
Задържаха над 20 нелегални мигранти край Павел баня
Задържаха над 20 нелегални мигранти край Павел баня