НОВИНИ

Стоичков вече не е акционер в ЦСКА

Oстава в клуба като член на новоучредения Управителен съвет.

христо стоичков срещна фенове бяла снимки
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
18:27, 10.09.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Христо Стоичков се раздели с акциите си в ЦСКА заради новата си длъжност в Световната футболна централа ФИФА. Легендарният български футболист ще отговаря за проектите на ФИФА в Източна Европа и за да няма конфликт на интереси, дари акциите си в ЦСКА на мажоритарния собственик "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука". Стоичков обаче остава част от клуба като член на новоучредения Управителен съвет, в който влизат още Данаил Илиев и Ангел Борисов, уточниха от ЦСКА.

"С цел по-ефективно и прозрачно управление на ЦСКА, към фондацията – собственик на клуба, се учредява Управителен съвет в състав: Христо Стоичков, Данаил Илиев и Ангел Борисов. По този начин г-н Стоичков ще запази влиянието, тежестта и доверието си в ЦСКА.

Убедени сме, че опитът, авторитетът и любовта към футбола, които Христо Стоичков притежава, ще осигурят мощен импулс за развитието на любимата игра в източноевропейския регион, за България и ЦСКА. Сигурни сме в неговия успех и му пожелаваме здраве и постижения в новата мисия!", се казва в изявлението на ЦСКА.

По-рано Стоичков излезе с изявление на профила на своя бранд във Фейсбук:

"Армейци, приех поканата на първия човек в управлението на световния футбол Джани Инфантино да отговарям за проектите на FIFA в Източна Европа.

Позицията е стратегическа за бъдещото и авторитета както на европейския, така и на българския футбол. Именно FIFA е организацията, която с решенията си определя курса на развитие на любимата ни игра и всичко трябва да е прозрачно и честно. Кауза, за която ще работя безрезервно.
В тази връзка по формални причини дарявам моите акции в CSKA Sofia FC на мажоритарния собственик, за да няма конфликт на интереси. Това изискват правилата на ФИФА и аз ще ги спазя, но ви гарантирам - няма да скъсам връзката си с любимия ми клуб, който ме изстреля в големия футбол.

Приех позиция в управителния съвет на фондацията, защото сърцето и душата ми са червени. В случая акциите за мен реално нямат значение, защото оставам свързан с клуба. Ще продължа да помагам на ЦСКА с всичко, което мога!

Новият ми пост във ФИФА дава възможност да съм близо до големите събития в световния футбол и това ще е голям плюс за нас.

ЦСКА е велик и вечен! Вярвам в бъдещите успехи на отбора, защото ние сме армейци и изпитанията ни правят по-силни!", заяви Христо Стоичков.

Стоичков взе акции в ЦСКА по покана на Гриша Ганчев през 2016 година, а след промяната на собствеността тази пролет запази дял от малко повече от 12 процента, които сега ще бъдат прехвърлени към собственика "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Колаборацията Борисов - Пеевски победи и превзе БСП
Георги Свиленски: Колаборацията Борисов - Пеевски победи и превзе БСП
Мъж и жена пострадаха при катастрофа край Велинград
Мъж и жена пострадаха при катастрофа край Велинград