НОВИНИ

Стойчо Младенов: Видяхте скандалните съдийски ситуации

Стойчо Младенов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:45, 22.10.2021
Чете се за: 05:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Аплодирам състезателите за първото полувреме. Това заяви наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов на пресконференцията си след загубата от Зоря с 0:1 на Националния стадион „Васил Левски“.

"Армейците" отстъпиха в мача от третия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. ЦСКА остава на последното място в групата само с една точка в актива си.

„Много силно полувреме, да, просто една частица от секундата не ни достигаше в завършващата фаза, за да постигнем така желаната победа, но не успяхме. През второто полувреме, незнайно защо, по този начин – след гола, който получихме от тъч, едно подценяване при изпълнението на тъч им дадохме свобода и да отбележат гол. Чак след гола започнахме да играем тоя футбол, който практикувахме през първото полувреме“, започна треньорът.

Стойчо Младенов не подмина и съдийството, след като в края на мача от домакините имаха претенции на няколко пъти за дузпа.

„Видяхте какви скандални съдийски ситуации – вместо на тях да им покажат червен картон на футболиста, който пипна с ръка последен в защитата – какво да коментирам съдийството, не е моя работа. Аплодирам състезателите за първото полувреме, това, което показахме във всички тези мачове в международен план, само мога да бъда доволен. Имаме още мачове, на нас шансовете да излезем от групата са минимални, да не кажа никакви. Ще изиграем оставащите мачове както подобава на името на ЦСКА. И в шампионата, и за Купата на България ЦСКА трябва винаги да излиза във всеки мач за победа – това се стараем аз и моя екип да налагаме като поведение на терена“.

На въпрос относно това дали има информация за състоянието на Греъм Кери, той отвърна: „Утре ще имаме повече яснота“.

„Точно срещу този отбор се повтаря ситуацията – ние не търсим оправдание на друго място. Загубихме едно 25-30 минути второто полувреме в неправилно позициониране. Дадохме възможност на Зоря да се съвземат, бяха по-агресивни, по-пъргави, по-бързо мислеха – ние във всички тия три компонента отстъпвахме. Дадохме им от една ситуация, от един удар да ни отбележат гол, и дефакто да решат мача в тяхна полза. Да, ние се вдигнахме на един щурм, но бяхме беззъби. Бяхме спрени по най-неправилния начин – имаше още две дузпи за мен, червен картон на техния играч заради играта с ръка, където попречи на Кайседо да играе с топката“, каза още наставникът на "червените".

„Не съм чул нашите фенове да освиркват наш състезател“, коментира той освиркванията от „червените“ фенове по адрес на Яник Вилдсхут, когато офанзивният футболист бе заменен.

На въпрос как си обяснява липсата на системата ВАР в Лигата на конференциите като турнир под егидата на УЕФА, Младенов сподели: „Как да си го обясня? Нямам обяснение. Навсякъде има ВАР, каква е разликата мачовете в Конференциите с тези на УЕФА, в Шампионска лига? Нямам обяснение защо“, завърши старши треньорът на армейците.

Калоян Кръстев коментира спорните ситуации в края, които видя отблизо.

„Бях много близко до ситуацията. Първата топка, където Мазику я центрира, мисля, че е чиста дузпа – Баи минава пред него, бута го, и не знам защо не я отсъди, не мисля, че аз трябва да говоря за съдийството. Топката с ръка – сега го гледахме на видео, играч на Зоря играе с ръка“, сподели влезлият от пейката нападател на ЦСКА.

ЦСКА остава на последното място в група „С“ само с една точка от равенството (0:0) с Будьо/Глимт. Зоря Луганск е на 3-ата позиция с 3 точки. Лидер е норвежкият тим, който нанесе сериозен удар на Рома след 6:1. Будьо/Глимт вече е със 7 точки, а „римските вълци“ с 6. В следващия кръг ЦСКА гостува в Украйна.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са новите печеливши в томболата за ваксинирани
Кои са новите печеливши в томболата за ваксинирани
Ваксинационният център на ВМА ще работи и през почивните дни, издават се зелени сертификати
Ваксинационният център на ВМА ще работи и през почивните дни, издават се зелени сертификати