НОВИНИ

Стоилов доволен от победата, но не и от играта на Левски срещу Пирин

стоилов полезна проверка доволен съм отбора
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 03.04.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Левски Станимир Стоилов е доволен от победата на неговия тим с 3:0 над Пирин в Благоевград, но отправи критики към представянето и стила на игра на "сините".

Наставникът смята, че столичани са били пълни господари на терена, но трябва да упражнят по-голямо самочувствие и повече контрол върху топката.

"Имаше прекрасни условия за игра – терен и публика. Стана един футболен празник. Условията бяха перфектни. Пирин е доста неприятен съперник, радващото за нашия отбор е, че спечелихме и то убедително. Не съм доволен от представянето на нашия отбор и от стила, който показахме. Имаше изключително ненужни и елементарни грешки в разиграването, които ни разстроиха играта донякъде. Трябва да играем с по-голямо самочувствие и повече да контролираме топката. Доволни сме от трите точки, бяхме пълни господари на терена", започна треньорът на Левски.

Стоилов смята, че предстоящите двубои от плейофите в първата шестица са идеален момент да се види докъде е стигнал Левски в развитието си под негово ръководство.

"Ако показваме добри игри и печелим, ще опитаме да се борим за челната тройка или четворка. Влязохме убедително в шестицата, което говори, че имаме някакъв напредък. Сега е идеален момент да видим нашия отбор в битка с най-силните отбори, за да видим докъде сме стигнали и къде трябва да работим и да надграждаме", добави Стоилов.

Той коментира и казуса с отстранените от първия тим Здравко Димитров и Димитър Костадинов. Наставникът на "сините" категорично заяви, че двамата футболисти ще се подвизават във втория тим на Левски, докато не бъдат продадени.

"Най-важен е Левски и се съобразявам изцяло с ценностите, историята и традициите на клуба. Дестинацията на Здравко Димитров и Костадинов е Левски. Ще тренират с втория отбор и от време навреме с първия, докато някой не ги купи. Но ще тренират с юношите. Не трябва да се стига до ексцесии при агитките", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Снимките от Буча са ужасяващи
Кирил Петков: Снимките от Буча са ужасяващи
Лидерите от управляващата коалиция разговаряха в МС
Лидерите от управляващата коалиция разговаряха в МС