НОВИНИ

Стоилов: Доволен съм от всички, трябва вече да фокусираме върху първенството

станимир стоилов дойде моментът всички левскари обединим видео
bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 30.03.2022
Чете се за: 04:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели мнението си контролната среща със Септември (София), завършила при резултат 3:2 в полза на 26-кратните шампиони.

Специалистът заяви, че е доволен от представянето на юношите на клуба, които взеха участие в днешната среща с втородивизионния тим. Мъри добави, че всеки един, който се представя добре, ще получи шанс за изявя в мъжкия тим.

"Общо взето познавам всички млади играчи. Те тренират с нас през годината. Друга част през тази седмица. Няма изненада или нещо ново. Младите се стараят и работят много. Трябва да работим с тях най-вече в динамиката на игра. Имат добро бъдеще, ако успеем да ги подобрим в тази насока. От всички съм доволен. Кристиян (Йовов) го забелязахме, че работи сериозно в юношеските формации. Който се представя добре там, ще получи шанс в първия отбор. Това всички са играчи на Левски", започна наставникът на "сините".

Той изрази надежда футболистите, които под една или друга форма взеха участие в националните си отбори, да превключат към ангажиментите на Левски в първенството и за Купата.

"Надявам се националите да се приберат здрави и да влезем всички след паузата в подобаващо ниво. Винаги се притеснявам след пауза. Това, което видях, мисля че направихме сериозна тренировка. Имаме информация за Асен Митков. Утре ще направим изследвания и ще знаем за травмата му. Не можем да дадем оценка. Очакваме ги да се приберат. Ще се опитаме да ги убедим, че трябва по най-бързия начин да се превключи на клубен отбор. Играчите, които бяха тука, тренираха добре. Може част от тях да са титуляри. Надявам се останалите бързо да навлязат в ритъм", продължи треньорът.

По повод преподписването на Георги Миланов със "сините", Стоилов сподели, че със всеки действащ футболист на отбора ще се пристъпи към разговори за преподписване, ако треньорското ръководство прецени и финансовите параметри се договорят.

"Ще преценяваме, но всеки трябва да си заслужи подписа за следващата година. Изчакахме Георги Миланов да се излекува. Отдавна водим разговори. Който преценим, че трябва да получи нов договор и естествено, ако се договорим за финансовите параметри, ще пристъпим към по-нататъшни действия“, каза Стоилов.

Наставникът коментира и забраната на клуба да привлича футболисти, наложена от ФИФА, заради неизплатените задължения към бившия футболист на Левски - Насиру Мохамед. Най-успешният треньор на Левски от началото на XXI век заяви, че на този етап наказанието на ФИФА не го притеснява.

"Има забрана от ФИФА. На този етап не е страшно, защото така и така нямаме намерение да правим трансфери. По-важно е да си плащаме задълженията. Чистим огромни дългове към хора, институции и други клубове. Надявам се и това (към Насиру) да бъде изчистено, за да падне забраната. Не е много далеч моментът, в който ще се взима лиценз. Тази забрана не влияе на лиценза, но господин Ивков може да даде представа. На този етап за лиценза мисля, че е всичко наред", добави Стоилов.

Той призна, че е имало среща между Димитър Бербатов и ръководството на "сините".

"Аз присъствах. Обсъждахме теми, свързани с футбола. Собственикът решава кого ще подкрепим", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завръщане от Космоса - американец и двама руснаци се приземиха в Казахстан
Завръщане от Космоса - американец и двама руснаци се приземиха в Казахстан
Ще има великденска добавка за пенсионерите, изчисляват в какъв размер (Обзор)
Ще има великденска добавка за пенсионерите, изчисляват в какъв размер (Обзор)