НОВИНИ

Стоилов: Много полезна проверка, доволен съм от отбора

стоилов полезна проверка доволен съм отбора
bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 04.02.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов е доволен от представянето на "сините" в контролната среща с Динамо (Киев).

В турския курорт Белек 26-кратните шампиони завършиха наравно 1:1 с украинския гранд, като според Стоилов мачът е бил много полезен за неговия състав.

"Много полезна контрола срещу много сериозен отбор, който показва добри игри и добър футбол. Стараехме се да противодействаме на Динамо по най-добрия начин. Продължаваме все още да имаме проблеми с последното подаване. Имахме ситуации през двете полувремена, които не можахме да завършим по най-добрия начин, но като желание и динамика общо взето съм доволен от отбора. Все още искам по-голяма увереност и самочувствие в контрола на топката именно срещу такива противници. На моменти ги надигравахме и надхитряхме, но имаше ситуации, които трябваше да реализираме. С оглед на младостта на състава и на показаното, проверката бе много полезна. Резултатът не е толкова важен", заяви Стоилов.

Той коментира дебютът на Ноа Сонко Сундберг със синята фланелка, както и принудителната смяна на Хосе Кордоба още в началните минути на днешния мач.

Сундберг е играч с опит и увереност. Той има една тренировка с отбора и все още ни бягат общите ни идеи за отбора игра, но с него ще работим, за да намерим оптималния вариант в защита. Мисля, че в линията на централните защитници изглеждаме доста по-добре в момента. Кордоба имаше здравословен проблем и решихме да не рискуваме с него", сподели специалистът.

"Искаме да си развием игровия стил и начина на игра. Продължаваме да работим в тази насока. Вече не правя кой знае какви промени в стартовия състав. Търсим оптималната подготовка на всички футболисти", завърши Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Събев пред БНТ: През май пускаме по-бързи жп линии до Бургас и Варна, ще съкратим времето с поне час
Николай Събев пред БНТ: През май пускаме по-бързи жп линии до Бургас и Варна, ще съкратим времето с поне час
Уотсап се срина
Уотсап се срина