НОВИНИ

Левски завърши наравно с Динамо (Киев)

левски завърши наравно динамо киев
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
16:08, 04.02.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски постигна престижно равенство 1:1 с украинския гранд Динамо (Киев) в петата контролна среща на "сините" от подготвителния лагер в Турция.

Украинският гранд поведе в 35-ата минута с гол на Виталий Буялски, а в 75-ата Димитър Костадинов изравни.

Левски започна агресивно срещата, като още преди да е изтекла и минута Марин Петков стреля към вратата на Георги Бушчан, но топката излезе в аут.

В 8-ата минута Филип Кръстев пробва късмета си с удар от далечна дистанция, но вратарят на украинците улови топката. След няколко минути на по-ниско темпо, в 24-ата Уелтън стреля извън наказателното поле, но макар и с известни затруднения, Бушчан отново спаси.

В 35-ата минута Виталий Буялски комбинира с дясното крило. Топката се върна в Буялски, който от около десетина метра я прати във вратата на Пламен Андреев.

В добавеното време на първата част Филип Кръстев проби през центъра, след което бе фаулиран в близост до наказателното поле. Именно Кръстев застана зад топката, но ударът му премина над вратата.

Второто полувреме започна с добра възможност за Динамо. Появилият се като резерва Виктор Циганков проби отдясно, след което потърси Ванат в наказателното поле, но нападателят не успя да отправи добър удар. Секудни по-късно Витиньо нацели гредата.

В 53-ата минута неразбирателство между бранителите на „Левски“ доведе до положение за киевчани. Пламен Андреев изби прострелно подаване в краката на Карлос де Пеня, който стреля към вратата, но Ван дер Каап постави крака си на пътя на топката и предотврати допускането на втори гол.

В 75-ата минута Димитър Костадинов отне топката в средата на терена, след което напредна в противниковата половина, намери си пространство за удар и успя да намери мрежата на Денис Бойко за 1:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Царско село разясни ситуацията в клуба
Президентът на Царско село разясни ситуацията в клуба
САЩ: Москва ще инсценира украинска атака
САЩ: Москва ще инсценира украинска атака