НОВИНИ

Стоилов: С работа и търпение играчите на Левски ще стигнат нивото на Меси и Роналдо

стоилов левски стабилизира финансово вдигнем нивото
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 26.03.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Левски Станимир Стоилов даде мнението за контролата среща, която тимът му изигра с втородивизионния Созопол.

На стадион "Георги Аспарухов" в столицата, "сините" завършиха наравно 1:1 с крайморския тим, като единствено многото пропуски ги лишиха от победата.

Специалистът заяви, че е изключително доволен от поведението на футболистите му на терена, които според него са подходили много сериозно и професионално към приятелския мач.

"Изключително съм доволен, защото футболистите се отнесоха много сериозно към контролата. Поведението им на терена мен лично ме удовлетворява. Получи се много добра тренировка като динамика, ритъм и като организация на играта. Имаме проблеми в нападението, които можем да ги решим единствено с много работа и с търпение. Не разполагаме с футболисти като Меси и Роналдо, но нашата задача е да ги обучим да бъдат като тях, защото не можем да си позволим гръмки трансфери", каза наставникът на Левски.

Той коментира и представянето на юношите на клуба, които взеха участие в днешния двубой със Созопол.

"Юношите са на добро ниво, но им трябва още време, търпение и сериозно обучение. В срещата взеха участие и играчи, които все още нямат навършени 16 години. Забележки имам към по-големите, но най-малките се стараят много. Правил усилия да развиваме ДЮШ, защото пътят на Левски може да се окаже най-лесен през собствените му кадри. Те трябва един ден да са гръбнака на отбора", добави един от най-успешните български треньори.

Стоилов коментира и отстраняването на Здравко Димитров и Димитър Костадинов от отбора.

"Те са отстранени от първия отбор заради непрофесионално отношение. И двамата имат неща в личния живот, които трябва да изчистят, за да могат да се фокусират върху работата си. На този етап са отстранени от отбора и тренират с юношите. Докато съм аз треньор на Левски, никога няма да правя компромиси с професионализма и с отношението, което името на клуба изисква. Даже и да останем с петима играчи, юношите ще се включат. Винаги трябва да има професионално отношение във футболен клуб Левски, това е моята максима", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синиша Михайлович обяви, че левкемията се е завърнала
Синиша Михайлович обяви, че левкемията се е завърнала
Протест срещу мръсотията в столичния район "Студентски"
Протест срещу мръсотията в столичния район "Студентски"