НОВИНИ

Стоилов след елиминирането на ПАОК: Исторически ден за Левски

стоилов елиминирането паок исторически ден левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:10, 28.07.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира представянето на "сините" след изиграването на двубоите с ПАОК от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

След победата с 2:0 в първия мач в София, Левски постигна равенство 1:1 на стадион "Тумба" в Солун и с общ резултат 3:1 елиминира именития си съперник и се класира за третия кръг на надпреварата.

Стоилов определи елиминирането на ПАОК като исторически ден за Левски.

"Исторически ден. Успяхме да върнем европейското поведение на Левски на терена като игра и стил. Поздравявам всички левскари. В днешния мач смятам, че играчите повече мислиха да продължим отколкото да търсим победата изцяло", започна наставникът.

Според треньорът на Левски отстраняването на ПАОК е заслужено и добави, че усетил подценяване при "двуглавите орли" в двата мача с 26-кратните шампиони на България.

"В този мач ПАОК имаше инициативата. Искахме да ги притиснем, но явно напрежението ни принуди. Нямахме никакви проблеми във фаза защита. Голът им беше малко щастлив, нашият също. Като погледнем двата мача елиминацията е заслужена. Малко според мен ни подцениха. Вярваха, че много лесно се връщат два гола. Това са проблеми, които те ще си решават. ПАОК са прекрасен отбор с чудесен треньор", каза Мъри.

Той разкри, че е щастлив за феновете и за играчите на тима, но разкри, че изпитва притеснения за следващия съперник на Левски в ЛК, тъй като тимът му трябва да атакува, а в тази фаза играта "сините" все още изпитват проблеми.

"Щастлив съм за клуба феновете и играчите. Изживяхме много последните 10 месеца. Откъм футбол върнахме надеждата. Аз съм реалист, защото знам, че в следващия кръг, който и да е противникът, ще трябва да атакуваме, а там все още имаме проблеми", сподели още специалистът.

Стоилов алармира, че Левски не трябва да допусна грешките, които направи в двата мача с ПАОК, тъй като очаква сериозни проблеми от следващия съперник на "сините", който ще е под нивото на гръцкия гранд.

"Дайте да се порадваме първо на елиминацията на ПАОК. Очаквам сериозни проблеми с всички отбори, които са под нивото на ПАОК. Не трябва да допускаме грешките, които направиха гърците", добави той.

Треньорът на Левски бе категоричен в думите си, че до края на август тимът трябва изцяло да мисли за участието си в евротурнирите.

"Калява се този отбор с всеки изминат ден. Трупа футболна увереност. Атмосферата беше прекрасна и тук. Не спряха феновете да подкрепят. Това е нещо което всеки клуб мечтае, ние също имаме такава атмосфера. До края на август трябва да мислим изцяло за евротурнирите", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина при катастрофа между Добринище и Гоце Делчев
Жена загина при катастрофа между Добринище и Гоце Делчев
Валентич на среднощен разговор със собственика на Ботев Пловдив, утре разкрива дали остава в клуба
Валентич на среднощен разговор със собственика на Ботев Пловдив, утре разкрива дали остава в клуба