НОВИНИ

Стоилов: Участието на Левски е Европа е реална цел, надявам се да подобрим нивото от есента

стоилов участието левски европа реална цел надявам подобрим нивото есента
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:33, 15.02.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде мнението си за представянето на отбора в последната контрола преди подновяването на първенството.

На стадион "Георги Аспарухов" в столицата, "сините" завършиха наравно 0:0 с тима на Царско село.

Специалистът заяви, че представянето на тима срещу "царете" е далеч под нивото, което клуб като Левски изисква.

"Влезнахме малко тежко в срещата, изпитвахме трудности в първите минути, липсваше агресията в отнемането на топката. След това нещата се наместиха, но не мога да дам генерална оценка на отбора. Независимо от състава, Левски трябва да играе добре, особено на „Герена“. Представянето ни днес не бе добро и не отговаря на нивото на Левски", каза Стоилов.

Старши-треньорът на "сините" коментира завръщането в игра на Георги Миланов, който дълго време лекуваше контузия.

"Малко прибързано вкарахме Георги Миланов в мача. За него е важно да преодолее страха от единоборствата и това започва да се получава. Кондицията му е добра, остава да натрупа игрови ритъм. Той тепърва ще навлиза във форма", заяви наставникът.

Стоилов сподели очакванията си за предстоящото домакинство на Локомотив (Пловдив) в първия кръг от рестарта на шампионата. Той е на мнение, че напускането на Георги Минчев няма да се отрази на "черно-белите".

"С който и да играем на "Герена", имаме преимущество. Не се плашим от никой на нашия стадион. Локомотив е отбор, който през последните 5 години показва сериозно израстване. Напускането на Минчев едва ли ще им се отрази, тъй като привлякоха други попълнения. Пожелавам успех на българските футболисти зад граница да се представят на ниво. Важно е как ще се представим ние на нашия стадион, пред нашата публика", добави Стоилов.

Специалистът заяви, че отборът трябва във всеки мач да играе на максимума на възможностите си. Според него участието на Левски в европейските клубни турнир е реална цел.

"Очаквам Левски да играе с нужната увереност и агресивност, за да отговорим на очакванията на хората и да ги зарадваме с добра игра и с победа. Надявам се да подобрим нивото от есента. Футболистите на Левски са задължени всеки мач да играят добре, на максимума на възможностите си. Участието на отбора в европейските клубни турнири е реална моя мечта. В Левски никога не се поставят ниски цели. Целта е с всеки изминал ден да се подобряваме, а докъде ще стигнем, зависи от нас", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евростат: България с най-голям скок в емисиите на парникови газове в ЕС
Евростат: България с най-голям скок в емисиите на парникови газове в ЕС
МОН: Има тестове за COVID-19 за изследване на всички ученици до април
МОН: Има тестове за COVID-19 за изследване на всички ученици до април