НОВИНИ

Столичният кв. "Гоце Делчев" остана без достъп след ремонт

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 05.03.2021
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Жители от столичния квартал "Гоце Делчев" се оплакват, че имат затруднен достъп до бул. "Тодор Каблешков". От няколко месеца улица "Акад. Георги Наджаков“ е затворена и те не могат да излязат на улица "Шарл Шампо“, която прави връзка с булеварда. За да минават през нея, те минават през частен имот или през тревна площ.

По думите на Михаела, която е подала сигнала, влизането и излизането от улицата след ремонта на булеварда е много трудно, пожарна и линейка не могат да стигнат до там. Налага се да минават през частен имот, а някои от съседите й вече имат актове.

Собственикът на имота Ивайло Радованов заяви, че от 2008 година е прехвърлил правото на собственост в участъка от имота, която попада в уличната регулация от 900 кв. метра, на Столична община. "Това, което зависи от мен, аз съм го направил, защо 12 години по-късно нищо не е направено, не знам", коментира той.

Зам.-кметът на район "Триадица“ Христо Вълчанов каза, че по време на ремонта на булеварда е имало многобройни сигнали.

"Писали сме няколко писма до Столична община, в които сме информирали за проблема, който се получи. Беше взето решение, че трябва да се изгради ул. "Шарл Шампо". В това отношение ние сме подали няколко парчета, в тази част тя е отчуждена наистина и е общинска, но се оказа, че не се намира там, където минава в момента. Има няколко парчета по-нататък, които са дадени за отчуждаване и в момента чакаме Столичният общински съвет да гласува, за да може това да се случи", обясни Вълчанов.

Ще бъде трасирано там, където трябва да бъде общинският път, а не в частния имот и ще се направи временен път, през който хората да минават. Оттам нататък зависи от Столичния общински съвет за отчуждаването на останалите парчета, и планирането и изграждането зависи от Столична община.

Имотите по ул. "Шарл Шампо" са включени за отчуждаване в програмата на Столична община през 2021 година. След приключването на процедурата по отчуждаването им ще се пристъпи към изграждане на улицата - се казва в позиция на Столична община.

Какво още споделиха жителите на квартала - вижте във видеото.

Репортер: Стела Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-малко разводи: Как пандемията ни сближи
По-малко разводи: Как пандемията ни сближи
Директорът на "Александровска": От понеделник спират плановия прием в болниците в червените зони
Директорът на "Александровска": От понеделник спират плановия прием в болниците в червените зони