НОВИНИ

Страхотен Алберт Попов остана на косъм от първи подиум за Световната купа

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:19, 20.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
страхотно постижение алберт попов слалома пекин 2022
Слушай новината

Най-добрият български алпиец АлбертА Попов остана само на 16 стотни от дебютния си подиум за Световната купа, след като завърши четвърти по време на последното за сезона състезание на Световната купа в дисциплината слалом във френския зимен център Куршевел-Мерибел.

Алберт заемаше 22-ра позиция след първите спускания, но с отлично каране във втория манш при много тежките условия той се изкачи с цели 18 места в крайното класиране и остана само на косъм от място на подиума.

За Попов това е най-доброто му класиране в старт за Световната купа, след като до момента той имаше две шести места в Шладминг.

С отличното си представяне днес Алберт завоюва и 21-то място в крайното класиране на дисциплината слалом и 57-ма позиция в общото подреждане за Световната купа, като и двете са лични най-добри постижения за нашия алпиец.

Българският скиор несъмнено изпраща най-силната си кампания до момента, като освен резултатите му за Световната купа трябва да прибавим 9-то и 17-то място на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022, както и подиумът му за Европейската купа в Обереген, Италия през декември.

Победител в последния за сезона слалом стана норвежецът Атли Лий Маграт, който изпревари сънародника си Хенрик Кристоферсен и Мануел Фелер от Австрия.

За 27-годишния Кристоферсен това второ място се оказа напълно достатъчно, за да спечели той за трети път в своята кариера малкия "Кристален глобус" в дисциплината слалом след сезон 2015/16 и 2019/20.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин (Благоевград) с класика като гост срещу Ботев (Враца)
Пирин (Благоевград) с класика като гост срещу Ботев (Враца)
Пожарникари спасиха две жени от горящия им апартамент във Велико Търново (СНИМКИ)
Пожарникари спасиха две жени от горящия им апартамент във Велико Търново (СНИМКИ)