НОВИНИ

Страхотен гол на Далот донесе на Манчестър Юнайтед труден успех срещу Шефилд

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:05, 22.10.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
страхотен гол далот донесе манчестър юнайтед труден успех шефилд
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед за пръв път през този сезон записа последователни победи във Висшата лига, след като надигра с 2:1 като гост Шефилд Юнайтед в среща от 9-ия кръг на шампионата.

Успехът за "червените дяволи" със сигурност има и по-емоционална стойност, тъй като дойде броени часове след кончината на легендата на клуба сър Боби Чарлтън, който беше почетен с минута мълчание преди първия съдийски сигнал на "Брамал Лейн".

Иначе самият двубой започна трудно за гостите, които в първите минути бяха подложени на натиск от футболистите на Шефилд и затова беше изненадващо, когато в 28-ата минута Скот Мактоминей изведе състава на Ерик тен Хаг напред в резултата при първата по-добра възможност за гранда от Манчестър.

Само няколко минути по-късно обаче Мактоминей се превърна в грешник за своя тим, след като игра с ръка в наказателното поле, а Оливър Макбърни реализира отсъдената дузпа, носейки равенството 1:1.

Впоследствие футболистите на Манчестър Юнайтед бяха по-активни в търсенето на втори гол, като на няколко пъти бяха много близо до това успеят, но удари на Бруно Фернандеш и Софиан Амрабат се отбиха от гредата.

Така се стигна до 77-ата минута, когато Диого Далот получи топката извън наказателното поле и с второ си докосване я изпрати неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на "остриетата", носейки трите точки на "червените дяволи".

След тази победата Манчестър Юнайтед се изкачи до 8-ото място в класирането с актив от 15 точки, докато Шефилд Юнайтед остава на последната 20-а позиция със само 1 пункт след първите си девет срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южна Африка надви драматично Англия и стана вторият финалист на световното първенство по ръгби
Южна Африка надви драматично Англия и стана вторият финалист на световното първенство по ръгби
Лацио наказа грешките на Сасуоло и се изкачи до 7-ото място в Серия "А"
Лацио наказа грешките на Сасуоло и се изкачи до 7-ото място в Серия "А"