НОВИНИ

Страхотен обрат за Димитър Кузманов на Sofia Open

Димитър Кузманов
Снимка: Sofia Open
bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 28.09.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Димитър Кузманов записа първата си победа на Sofia Open.

Втората ракета на България се наложи с 2:1 сета след обрат над Лоренцо Музети (Италия), в отделните части 6:7 (4), 7:6 (3), 6:3 след повече от 3 часа игра. Благодарение на успеха Мико се класира за осминафиналите, където му предстои двубой с Камил Майхжак, заменил в последния момент като „щастлив губещ“ четвъртия поставен Александър Бублик.

Първият сет на срещата премина през множество обрати в резултата. Кузманов започна по-добре и проби в началото, след което затвърди за 3:0, минавайки през гейма от 0:40.

Музети обаче не се пречупи и на свой ред натисна опонента си, изравнявайки за 3:3. Младият италианец нанесе нов удар с брейк за 5:4, като при този резултат сервира за успех в първата част. Кузманов успя да върне пробива в последния момент, с което сетът продължи. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Музети поведе с 6:1 точки и впоследствие се наложи със 7:4, откривайки резултата в мача при четвъртия си сетпойнт.

Борбата за всяка точка продължи с пълна сила и през втория сет, с тази разлика, че в него пробиви нямаше. Така отново се стигна до тайбрек, спечелен този път от местната надежда Кузманов – 7:6 (3).

Третата, финална част, беше решена от един пробив, дело на Кузманов в шестия гейм за преднина 4:2. До края пловдивчанинът не трепа и заслужи първата си победа в София.

Кузманов става вторият българин с победа в основна схема в София след Григор Димитров, който през 2017 г. спечели титлата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейските шампиони по акробатика се прибраха горди у дома
Европейските шампиони по акробатика се прибраха горди у дома
Волейболистите ни загубиха шансове за Топ 4 на Световното до 21 години
Волейболистите ни загубиха шансове за Топ 4 на Световното до 21 години