НОВИНИ

Страхотен успех за младите волейболисти, вече са в Топ 4 на света

страхотно постижение младите волейболисти вече топ света
Снимка: БФВ
bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 31.08.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 19 години записа изключително постижение. Момчетата на треньора Мартин Стоев се класираха за Топ 4 на Световното първенство, което се провежда в Иран.

На четвъртфиналите „трикольорите“ ни надиграха, благодарение на силния си характер и дух, отбора на Италия с 3:2 (25:27, 27:25, 21:25, 31:29, 18:16) гейма. "Скуадра адзура" е европейски шампион.

На полуфинала нашият тим ще се изправи срещу победителя от двойката Бразилия – Русия. Важният двубой е на 1 септември (сряда).

По този начин тимът ни се класира за полуфинал на Световно първенство в тази възрастова група след 20-годишна пауза. За последно отборът на Брунко Илиев донесе бронза, по ирония на съдбата - отново в Иран.

Срещата беше изключително драматична и оспорвана, изпълнена с много обрати, като в ключовите моменти волейболистите ни успяваха да покажат невероятни качества на победители.

След инфарктна четвърта част завърщила с 31:29 точки за нашите и оспорвана пета част, момчетата на Мартин Стоев се бориха до последно и заслужено взеха победата.

В тайбрека националите ни започнаха повече от страхотно, като поведоха със 7:4. Италия обаче изравни. Отново последваха драматични минути, но националите и този път устояха. Отново психическата устойчивост бе в основата на успеха, като съперникът сгреши в най-важния момент и България триумфира с крайното 3:2.

Изключително силен мач направи синът на Владимир Николов - Александър, който записа най-много точки в срещата - 28. Венислав Антов се отчете с 20.

След края на драматичния двубой срещу Италия наставникът Мартин Стоев не успя да сдържи сълзите си на терена.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крадци обраха частен дом в айтовско село
Крадци обраха частен дом в айтовско село
Опасно предизвикателство: Младежи се катерят по необезопасен паметник във Варна
Опасно предизвикателство: Младежи се катерят по необезопасен паметник във Варна