НОВИНИ

Страхотно представяне за Полина Трифонова, втора победа в Токио

Полина Трифонова
Снимка: Личен архив, Полина Трифонова
bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 24.07.2021
8125
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Единствената представителка на България в тениса на маса Полина Трифонова записа втора поредна победа на Олимпиадата в Токио.

След като в сутрешната сесия 29-годишната националка победи представителката на Камерун, късно вечерта японско време тя отстрани по пътя си Сара де Нут.

Двубоят на Полина Трифонова със състезателката от Люксембург беше изключително драматичен. Българката демонстрира страхотен характер, след като успя да обърне мача след изоставане от 1:3 гейма, за да спечели с 4:3 (6:11, 11:6, 4:11, 8:11, 12:10, 11:9, 11:8) гейма.

С успеха националната ни състезателка се класира за следващата фаза от основната схема на олимпийския турнир, който се равнява на 1/32-финал.

В предстоящия си мач Полина Трифонова ще срещне родената в Китай, но състезаваща се за Монако - Ксяоксин Янг. Двубоят ще се проведе на 26 юли, понеделник, от 6.00 часа българско време. Натурализираната състезателка е №44 в световната ранглиста.

Полина Трифонова е първата родна състезателка в тениса на маса на Олимпийски игри след Даниела Гергелчева през 1992 година в Барселона. Участието на Игрите в Токио е сбъдната детска мечта за чаровната ни състезателка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат полицейски час в Афганистан, за да спрат талибаните
Въвеждат полицейски час в Афганистан, за да спрат талибаните
Лиепая си осигури сериозно предимнство преди реванша с ЦСКА
Лиепая си осигури сериозно предимнство преди реванша с ЦСКА