НОВИНИ

Строги мерки за 85% от жителите на Калифорния заради скок на заразени с COVID-19

строги мерки жителите калифорния заради скок заразени covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:42, 07.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Голяма част от американския щат Калифорния са под строго ново блокиране, тъй като случаите на COVID-19 се увеличават в целия щат. Разпореждането "стой си вкъщи" засяга около 85% от 40-те милиона души, живеещи в щата. Ограничението ще бъде в сила поне три седмици, което означава, че и коледните празници ще са "тихи". Много бизнеси ще бъдат затворени и на хората ще бъде забранено да се срещат с хора извън домакинството им.

В неделя САЩ отбелязаха рекорден брой хора в болница с коронавирус. През последните седмици в страната се наблюдава рязко нарастване на случаите и смъртните случаи, свързани с COVID-19.

Новите ограничения в Калифорния бяха предизвикани от намаляването на капацитета за интензивно лечение в болниците. Мерките влязоха в сила в полунощ в неделя в южната част на щата и централните райони.

Локално заключване в Сан Франциско влезе в сила малко по-рано. Други райони на щата може да въведат същите мерки до дни.

Заключването ще продължи поне три седмици и докато капацитетът на интензивните отделения в болниците отново надхвърли 15%.

Губернаторът на щата Гавин Нюсъм каза, че мерките ще помогнат за "изравняване на кривата" и намаляване на натиска върху здравните услуги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата повдигна обвинение срещу лекаря на Марадона
Прокуратурата повдигна обвинение срещу лекаря на Марадона
Ливърпул вкара четири на "вълците" и изравни Тотнъм на върха
Ливърпул вкара четири на "вълците" и изравни Тотнъм на върха