НОВИНИ

Студено и дъждовно време ни очаква до края на деня - вижте кога се затопля

bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 17.04.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ще се задържи по-студено от обичайното за средата на април. Максималните температури ще бъдат между 9° и 15°, в София - около 9°. Ще е предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, по-значителни в Западна България, докато в североизточните райони ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток.

Облачно, на много места с валежи, ще е времето и през нощта, и през утрешния ден. Минималните температури сутринта ще бъдат между 4° и 9°, а максималните между 10° и 15°, в южните райони до 17°.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от изток-североизток. Привечер валежите ще се усилят и през нощта срещу понеделник на места в Западна България и западните райони на Горнотракийската низина валежите ще са значителни.

Облачно и с валежи ще е времето и в планините, като над около 1500 метра ще вали сняг.

През нощта срещу понеделник и на места в масивите от Западна България валежите ще са значителни.

Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури в курортите - от 4 до 8 градуса. Опасността от лавини в планините остава повишена.

Не само у нас, а над целия Балкански полуостров ще е предимно облачно. Дъжд ще вали в западните и централните части на полуострова, а в планините валежите ще са от сняг.

С валежи от дъжд, а в планините от сняг ще е времето и в по-голямата част от Европа. С разкъсана облачност, намаляваща до слънчево, ще е над Скандинавския полуостров и северната половина на Европейска Русия. Слънчево ще е и на Пиренейския полуостров.

У нас и в близките дни ще остане по-студено от обичайното, по-често облачно, на много места с превалявания от дъжд.

В понеделник в много райони от страната се очакват значителни валежи, на места придружени и от гръмотевици.

Ще превалява и във вторник, но ще започне затопляне. Повишението на температурите ще продължи и през следващите дни, когато ще има и повече слънце.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Иванов започна с победа участието си на ЕП в Лисабон
Ивайло Иванов започна с победа участието си на ЕП в Лисабон
Задържаха мъж с присъда за убийство в София
Задържаха мъж с присъда за убийство в София