НОВИНИ

Студентският празник ще премине под засилен полицейски контрол

полиция
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 06.12.2023 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
Общество
Слушай новината

В периода 8 - 10 декември екипи на "Пътна полиция", "Пожарна безопасност" и "Охранителна полиция" ще следят за безопасното движение в най-натоварените участъци. Такива са пътищата и подстъпите към зимните курорти Пампорово, Боровец и Банско. Това стана ясно на брифинг относно мерките за безопасното преминаване на студентския празник.

Предвидена е специална операция за контрол и недопускане на нарушения. Засилени ще са и проверките за шофьори, които са под влиянието на алкохол или наркотични вещества.

Завишен ще бъде и контролът над общоопасните средства като оръжия и пиротехника. В деня на празника "Охранителна полиция" ще извършва проверки за въоръжени празнуващи.

Сигурността на всички в столицата също е обезпечена. Извършени са срещи с местната власт и частни охранителни фирми, за да се постигне по-строг контрол на местата, на които ще се получат струпвания от празнуващи. Най-засиленият контрол в София ще бъде в "Студентски град".

Особено критични са дните за пътуване и отпътуване от местата за празнуване, акцентира комисар Мария Ботева от Главна дирекция "Национална полиция".

Автор: Ерика Шаумян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно и дъждовно остава времето
Облачно и дъждовно остава времето
Драгомир Драганов получи наряд за дербито от между ЦСКА и Лудогорец
Драгомир Драганов получи наряд за дербито от между ЦСКА и Лудогорец