НОВИНИ

Световната ни шампионка в кану-каяка при девойките до 23 години Йоана Георгиева бе наградена от кмета на Видин

световната шампионка кану каяка девойките години йоана георгиева наградена кмета видин
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:20, 12.07.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Община "Видин" д-р Цветан Ценков се срещна със състезателката на видинския клуб "Бдин 77" Йоана Георгиева, която спечели златен и сребърен медал на световното първенство по кану-каяк за младежи и девойки до 23 години в Аурондзо, Италия).

Градоначалникът връчи на младата състезателка грамота и плакет, а награда получи и треньорът на националния отбор Цветан Иванов.

Световната шампионка сподели, че да си на върха е уникално усещане, което е изисквало много труд, сълзи и пот. Въпреки това всички тези лишения си струват, когато се изкачиш най-горе и чуеш химна на страната ни. Следващото състезание, което ѝ предстои, е световното първенство за мъже и жени в Дуисбург, Германия.

Треньорът Цветан Иванов отбеляза, че на предстоящия планетарен шампионат те ще се борят за спечелване на квоти, така че през следващата година България да има представител на Олимпиадата в Париж.

В момента във видинския клуб "Бдин 77" има смяна на поколенията. В клуба тренират 22 деца от 3 до 9 клас, а в националния отбор - пет човека.

По думите на треньора във Видин има много талантливи деца, а самият той се надява благодарение на общината, която дава най-много средства, да има развитие, за да продължи славната традиция на гребането във Видин.

"По Националния план за възстановяване и устойчивост се подготвя проект за енергийно обновяване на Гребната база във Видин, която да се превърне в модерен спортен център", отбеляза кметът Ценков.

Д-р Цветан Ценков изрази още надежда, че при подобряване на условията ще се търсят и високи спортни постижения, а не само спортът да бъде средство за борба с негативните явления.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военното министерство прекрати поръчката за двигателите за МиГ-29
Военното министерство прекрати поръчката за двигателите за МиГ-29
Енергийният министър и еврокомисарят по енергетика обсъдиха преработването на ПВУ
Енергийният министър и еврокомисарят по енергетика обсъдиха преработването на ПВУ