НОВИНИ

Световната номер 1 Ига Швьонтек се класира за втория кръг на Australian Open след успех над София Кенин

В следващия кръг Швьонтек ще се изправи срещу Даниел Колинс.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:50, 16.01.2024 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
световната номер ига швьонтек класира втория кръг australian open успех софия кенин
Слушай новината

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек стартира с успех на Australian Open. Полякинята отстрани шампионката в Мелбърн от 2020 година София Кенин със 7:6(2), 6:2 за близо два часа игра. Швьонтек на два пъти изоставаше с пробив в първия сет, но успя да стигне до тайбрек, в който не остави шансове на съперничката си.

Втората част премина при доминация на Швьонтек, която е в серия от 17 поредни победи след поражението от Вероника Кудерметова в Токио през септември.

В следващия кръг Швьонтек, която има 4 титли от Големия шлем, ще се изправи срещу намиращата се на 62-о място в ранглистата на WTA Даниел Колинс. Финалистката от 2022 година надигра шампионката от 2016 г. Анжелик Кербер с 6:2, 3:6, 6:1, за да си осигури шести мач със световната номер 1.

Полякинята води с 4-1 победи в срещите помежду им. 30-годишната Колинс успя да запише единствения си успех над Швьонтек именно в Мелбърн през 2022 г., за да се класира тогава за първия си финал на турнир от Големия шлем. Американката игра и полуфинал в Мелбърн през 2019 г.

Дария Касаткина успя да преодолее Пейтън Стърнс, след 6:2, 3:6, 6:2 и да се класира за втория кръг. Нейна опонентка ще бъде американката Слоун Стивънс. Шампионката от US Оpen през 2017 година се наложи с 6:3, 6:1 над играещата с "уайлд кард" Оливия Гадецки. Това беше първа победа за Стивънс в Мелбърн от 2019 година.

Италианката Мартина Тревизан надигра Рената Сарасуа с 4:6, 6:4, 6:2, а сънародничката й Елизабета Кочарето отстрани с 6:1, 7:5 Лулу Сун.

Виктория Азаренка, поставена под номер 18 надигра трудно Камила Джорджи с 6:1, 4:6, 6:3 и във втория кръг ще играе с датчанката Клара Тусон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигурени са пари за ремонт на болницата в Перник, съобщи Михаил Околийски
Осигурени са пари за ремонт на болницата в Перник, съобщи Михаил Околийски
Добро е състоянието на жестоко малтретираното дете от Пловдив
Добро е състоянието на жестоко малтретираното дете от Пловдив