НОВИНИ

Световни рок легенди пожелаха успех на българския участник в "Евровизия"

световни рок легенди пожелаха успех българския участник евровизия
bnt avatar logo
от БНТ
06:50, 31.03.2022
Чете се за: 04:27 мин.
Още
Слушай новината

Вълна от подкрепа заля българския представител на Евровизия тази година – рок групата Intelligent Music Project, която ще се яви на голямата сцена в Торино, предвождана от настоящия вокалист на Rainbow и Michael Schenker Group Рони Ромеро, заедно със Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

Intelligent Music Project, в чиято основа стоят множество колаборации със звезди от света на рока, получи десетки поздравителни видеа от свои популярни колеги, част от легендарни групи, които пожелават успех на България и на българския представител на Евровизия.

Дий Снайдер от Twisted Sister, Джоел Хокстра от Whitesnake, Тони Мартин от Black Sabbath, Греъм Бонет от Rainbow, Джон Пейн от ASIA, Фил Кембъл от Motorhead и Саймън Филипс от ТОТО са малка част от рок величията, които се изказаха в подкрепа на българския представител на Евровизия.

“Здравей, как си, България!”, започва видеообръщението на вокалиста на Uriah Heep Бърни Шоу, a веднага след него Мик Бокс от легендарната група си припомня за многобройните участия на бандата в България, както и за фестивaла Джулай морнинг, кръстен на едноименната песен на Uriah Heep. Барабанистът на групата Ръсел Гилбрук също пожела поздрави на България и на Intelligent Music Project.

В София: Представиха песента, с която България ще участва на "Евровизия"

Членовете на още една легендарна група изпратиха своите пожелания за късмет до българския представител на Евровизия – Карл Сентанс, Пийт Агню, Лий Агню и Джими Мърисън от Назарет.

"Обичам Евровизия и останах възхитен, когато разбрах, че тази година България ще бъде представена от Intelligent Music Project и тяхната песен "Intention". Това е страхотна песен, изпълнена от много талантлива група“, споделя във видеото барабанистът на групата.

С призиви "Напред, България!“ и „Подкрепете България“ се включиха още китаристът Аксел Руди Пел, барабанистът на Род Стюарт Кармайн Апис, Ерик Блум от Blue Oyster Cult, Тод Сукърман от Styx, Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath), Роджър Ърл (Foghat), DORO, Джеф Скот Сото (Yngwie Malmsteen, Journey), китаристът Gus G от групата на Ози Озбърн, барабанистът Майк Терана (Yngwie Malmsteen, Journey), Тим Пиърс (записвал песни с Майкъл Джексън, Bon Jovi и др.) и клавиристът Тони Кери (Rainbow).

Всички видеопоздрави може да гледате тук: https://bit.ly/38bGxJx

"През годините сме имали щастието да работим с невероятни музиканти от световна величина. Всички те се оказаха и страхотни личности, с които и до днес сме приятели. Не се съмнявахме, че те ще ни подкрепят за Евровизия. Но не очаквахме, че те ще отприщят такава мощна вълна от поздравления и позитивни пожелания от легендарни имена и групи в рок музиката. Най-ценното е, че всеки един от тях споменава не само нас, но и България. Това е целта на всички структури на д-р Милен Врабевски, част от които е и Intelligent Music Project – да работим на ползу роду, да правим така, че името на страната ни да се споменава с добро по света, да покажем, че в България може да се създава продукт на световно ниво“, споделят от екипа на групата.

България, начело с Intelligent Music Project, ще бъде част от първия полуфинал на Евровизия, който ще се излъчи на живо по БНТ1 на 10 май от 22.00 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболни емоции от Катар: Дневниците на Стефан
Футболни емоции от Катар: Дневниците на Стефан
1176 са новите случаи на COVID-19
1176 са новите случаи на COVID-19