НОВИНИ

СЗО с кампания за насърчаване носенето на маски

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 04.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Според американския президент Доналд Тръмп, епидемията от новия коронавирус в Съединените щати отстъпва. По неговите думи, американските власти са пресметнали, че ваксината може да стане достъпна преди края на годината.

Световната здравна организация подема кампания за насърчаване на носенето на маски.

Все повече френски градове задължават хората да носят маски на открито. В Ница, полицейски патрул предупреждава гражданите три поредни дни, след това се налага глоба от 35 евро. В други градове санкцията може да стигне до 135 евро.

Властите в Москва предприеха същата мярка. Маските са задължителни в магазините, в градския транспорт и на други места, където се струпват хора. За неспазване на указанията досега са глобени 30 000 пътници в московското метро. Глобите варират между 4000 и 5000 рубли.

Пицария в испански курортен град намери начин да ограничи контактите на персонала с клиентите. Храната се избира, поръчва и плаща чрез приложение в мобилните телефони, а сервитьорът само я носи. Не всички са доволни.

СЗО отправя предизвикателство тази седмица с партньори от цял свят за носене на маски и изпращане на снимки на хора с маски.

Тедрос Гебрейесос, генерален директор на СЗО: Като носите маска, изпращате силно послание към другите, че всички заедно сме в това бедствие.

Смъртните случаи на COVID-19 в света наближават 700 000.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туристическият бранш: Помощите не достигат
Туристическият бранш: Помощите не достигат
Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов отново в парк "Росенец"
Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов отново в парк "Росенец"