НОВИНИ

Тайбе Юсеин ще участва на европейското по борба в Букурещ

Тя е напълно възстановена след операция на коляното

Тайбе Юсеин
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 07.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Тайбе Юсеин ще участва на европейското първенство по борба в Букурещ. Тя е напълно възстановена след операция на коляното. Шампионатът ще се проведе от 12 до 18 февруари и ще бъде излъчван пряко по БНТ 3.

Трикратната европейска шампионка вече тренира на пълни обороти за първото сериозно изпитание през 2024 година. В Румъния Юсеин ще участва в по-горна категория до 65 килограма. На първенството в Загреб миналата година Мими Христова стана европейска шампионка в тази категория, но тя се качва в до 68 кг.

За всички момичета това първенство е част от подготовката за олимпийската квалификация.

"Главната ми цел е квалификацията за Олимпиадата, която е през април. Старая се да бъдем в добра форма, не в топ форма, както сме свикнали да бъдем за европейско или световно първенство. Ще гоним максимума за април. Това не означава, че няма да гоним максимума и на европейското", заяви старши треньорът на националния отбор по борба Петър Касабов.

Миглена Селишка отново е на тепиха. Миналия месец тя спечели златен медал от държавното първенство след осем месеца отсъствие, заради контузия. След няколко дни ще опита да повтори успеха си от Рим през 2020 година, този път на шампионата в Букурещ.

В Румъния няма да видим Мария Оряшкова, която сложи край на състезателната си кариера. За сметка на това, девет от десетте актуални шампионки на Стария континент ще защитават титлите си в северната ни съседка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести на румънски таксиметрови шофьори
Протести на румънски таксиметрови шофьори
Нефтохимик 2010 записа 11-а победа във волейболното първенство
Нефтохимик 2010 записа 11-а победа във волейболното първенство