НОВИНИ

Талант на Барселона спази обещание и посвети гола си

талант барселона спази обещание посвети гола
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 27.09.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Младата звезда на Барселона Ансу Фати спази дадено на своите близки обещание. Нападателят пропусна поселената почти една година заради контузия.

След 323 дни футболистът на каталунците отново усети емоцията от официален мач и за да се отблагодари - реализира първото си попадение след паузата след само 10 минути игра.

В трудния период нападателят е дал обещание на родителите си - да реализира гол веднага след завръщането си. Той споделил на брат си, че ще посвети гола на него. След попадението футболистът веднага потърсил с очи именно Манолито сред феновете на стадиона, спазвайки думата си.

Освен към семейството си Ансу Фати се отблагодари на още двама души, стоящи в страни от треньорския екип.

18-годишният играч отпразнува попадението подобаващо заедно със съотборниците, след като се стрелна към пейката, за да прегърне лекаря на Барселона, който му помогна за възстановяването.

Освен това той подаде ръка и на ръководителя на физиотерапевтите в клуба - Хуаньо Брау.

Барселона победи Леванте с 3:0 в мач от седмия кръг в Ла Лига. В първата минута от добавеното време Ансу Фати се разписа с удар извън наказателното поле, правейки резултата класически.

"Дори не съм си и представял, че може да се случи по този начин. Благодаря на лекарите, които се грижиха за мен", сподели Фати след мача.

Каталунците все още се опитват да се справят без една от най-големите си звезди Лионел Меси. Феновете обаче изглеждат обнадеждени след последния двубой, заради появата именно на Ансу Фати.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леко се увеличава броят на карантинираните учители и деца
Леко се увеличава броят на карантинираните учители и деца
Григор Димитров остава 29-и в ранглистата, Вики Томова е 115-а
Григор Димитров остава 29-и в ранглистата, Вики Томова е 115-а