НОВИНИ

Тази седмица в подкаста “МеГра”: Добрина Чешмеджиева и Татяна Тасева разказват за „Референдум“

седмица подкаста ldquoмеграrdquo добрина чешмеджиева татяна тасева разказват bdquoреферендумldquo
bnt avatar logo
от БНТ
16:04, 25.06.2020
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Вторият епизод на подкаста “МеГра” е със специалното участие на водещата на „Референдум” Добрина Чешмеджиева и продуцента на предаването Татяна Тасева.

В откровен разговор, двете разкриват как подбират темите и гостите в дискусионния формат; може ли да бъдат изчерпани всички гледни точки в едно издание, както и защо някои зрители не чуват въпросите си в предаването. Водещата и продуцентът на предаването „Референдум“ коментират и онлайн троловете - как те могат да се идентифицират и има ли периоди, през които са по-активни.

Добрина Чешмеджиева разкрива и каква е подготовката в националната телевизия за събития, като ключови предизборни дебати. Страдат ли традиционните медии от поляризацията на мненията; има ли алтернативни факти и как се устоява на натиск отвън - отговорите на тези въпроси Добрина и Татяна дават ексклузиво в „МеГра”.

И в този епизод на подкаста за медийна грамотност има съвети за различаване на фалшивите новини в интернет от Международната федерация на библиотекарските асоциации и институции.

Подкаст поредицата, в която журналистите от нюзрума с най-голямо обществено доверие разказват за принципите в работата си, е посветена на 60-тия юбилей на „По света и у нас”.

Ден след качването на първия епизод, „МеГра” се изкачи в топ 20 на класацията за формати в Apple Podcast и отбелязва добро представяне в Spotify.

Чуйте първия епизод на "МеГра" с гост - Бойко Василев ТУК

БНТ е първата българска телевизия, която развива подкаст съдържание.

В следващите епизоди на „МеГра” очаквайте водещата на „Още от деня” Аделина Радева; репортерите Надежда Василева, Мария Чернева, Иво Никодимов и Александър Марков; Цветелина Йорданова и Джанан Дурал, както и водещите Георги Любенов, Спас Кьосев, Даниел Михайлов, Христина Христова и Надя Обретенова.

Гости на последния епизод на „МеГра” ще бъдат главният продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, директор на Дирекция „Информация”.

Поредицата „МеГра“ излиза всеки четвъртък и ще бъде достъпна за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Google Podcasts, както и на обновения новинарски сайт bntnews.bg

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:

Spotify: https://rb.gy/tmr363

Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp

Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje

Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 мъртви кучета в парк в Горна Оряховица. Полицията разследва
5 мъртви кучета в парк в Горна Оряховица. Полицията разследва
Изпълкомът на БФС реши: Конгрес ще има на 11 декември. мачовете в efbet Лига се редуцират през следващия сезон
Изпълкомът на БФС реши: Конгрес ще има на 11 декември. мачовете в efbet Лига се редуцират през следващия сезон