НОВИНИ

"МеГра" - подкаст за медийна грамотност на БНТ

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:51, 20.06.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Още

БНТ стартира подкаст за медийна грамотност. "МеГра" е посветен на предстоящия 60-годишен юбилей на "По света и у нас" и има за цел да повиши медийната грамотност сред младите и активни българи.

БНТ е първата телевизия у нас, която стартира собствен подкаст.

В поредица от десет епизода едни от най-емблематичните журналисти на БНТ ще разчупят за пореден път клишето - този път като застанат пред микрофона не за да задават въпроси, а за да отговарят на тях. Потребителите ще могат да надникнат в кухнята на телевизията чрез откровени разговори за грешките, отговорността и бъдещето на професията.

Антон Андонов - член на УС на БНТ: Всеки, който е независимо дали студент по журналистика или обикновен потребител на информация може по собствен път да изгради критерии за това кое е достоверно, кое е фалшива новина, как да потребява информация в морето, което се намираме в момента.

Гост в първия брой е водещият на "Панорама" Бойко Василев. В следващите епизоди потребителите ще могат да чуят неразказани досега истории от Добрина Чешмеджиева и редактора на предаването "Референдум" Татяна Тасева, както и репортерите от нюзрума на ,"По света и у нас". На горещия стол с провокативни въпроси ще седне и едно от най-обичаните лица на БНТ Георги Любенов, който е приготвил взривоопасна смес от зведни истории.

Антон Андонов - член на УС на БНТ: Това, което различава нашия формат от цялото говорене за смисъла на новините и журналистиката, което се случва у нас през последните години, е нашият изключително честен подход. Ние няма да отличаваме добрите черти, които имаме, но признаваме и грешките си.

Епизодите на ,"МеГра" ще са достъпни на обновения новинарски сайт на БНТ - bntnews.bg , както и във всички големи платформи за слушане на подкасти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български студенти разработиха идея за джобен сапун
Български студенти разработиха идея за джобен сапун
Масови протести и събаряне на паметници в САЩ белязаха 155 години от края на робството
Масови протести и събаряне на паметници в САЩ белязаха 155 години от края на робството