НОВИНИ

Премиерът Борисов: Тази не е най-тежката година. Догодина е.

bnt avatar logo
от БНТ
20:20, 20.06.2020
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов обяви в Стара Загора, че кризата с коронавируса не е свършила и трябва да продължим да бъдем внимателни. Според него догодина светът ще влезе в много тежка криза и народът ни няма да я понесе, ако не сме единни. Борисов заяви това по време на среща с членове на партията от региона.

Пред актива на ГЕРБ от област Стара Загора министър-председателят подчерта, че въпреки здравната и икономическа криза са запазени работни места. Финансовите ресурси не са безкрайни обаче и трябва да се подходи внимателно. Спрени са ключови програми като санирането, защото от медицинска гледна точка положението е опасно, ала сега вече идва опасността от финансово-икономическа криза.

Бойко Борисов - министър-председател: И мярката 60:40 и 80:20 харчи от мазнинката на държавата. Това, което сме съхранили, съхраняваме 282 хиляди души, но изтъняваме безвъзвратно. Грантове, заеми следващите поколения трябва да ги връщат.

Въпреки кризата от коронавируса държавата няма да свива разходите, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Владислав Горанов - министър на финансите: Очаквано по-ниско представяне на икономиката, но не си позволихме именно като отговор на кризата да орежем нито един предвиден вече в бюджета разход. Напротив, увеличихме разходите, за да можем да финансираме мерки, свързани със запазването на заетост.

Преговорите за финансирането през следващите години на европейско ниво все още не са приключили, каза министър-председателят, но стана ясно че България би могла да използва до 2027-а г. почти 30 милиарда евро. От тях 9 трябва да бъдат похарчени до 2024 година.

Бойко Борисов - министър-председател: Тази не е най-тежката година, догодина е тежката. За тази все още имаме приходи от миналата година. Харчим много умерено, стискаме, слагаме парите на правилните места.

На срещата в Стара Загора Борисов коментира и новия политически проект на Цветан Цветанов.

Бойко Борисов - министър-председател: Довчера заедно викахме победа, напред. Виждате че и без Цветанов може да се напълни залата. Това беше неговата роля, сега си я вършат зам.-председателите. Той се е срамувал от нас. Така казва той, от кой се срамува? Пожелавам му успех на новия политически проект.

Преди срещата с областните структури на ГЕРБ в Стара Загора Борисов инспектира основни ремонтни дейности по пет съоръжения на магистрала "Тракия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Порой наводни села в добричката община Крушари
Порой наводни села в добричката община Крушари
Георги Гергов е новият председател на БСП-Пловдив
Георги Гергов е новият председател на БСП-Пловдив