НОВИНИ

Телефонни измамници излъгаха семейство в Троян с пари и златни накити

близо спад телефонните измами спрямо 2019 година
bnt avatar logo
от БНТ
15:36, 14.07.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Под ръководството на Районна прокуратура-Ловеч криминалисти от РУ - Троян, със съдействието на служители от МВР - Русе, разкриха телефонна измама на обща стойност 48 000 лв. Семейство от Троян - мъж на 68 и жена на 64 години, са въведени в заблуждение по познатата измамна схема "оказване на съдействие на МВР".

На 9 юли между 15.00 до 19.00 ч. двамата чрез телефонни обаждания от непознати, представящи се за полицаи, са измамени. Семейството предоставило пари в различни валути и около 200 грама златни накити на обща стойност 48 000 лева.

Отчитат ръст на телефонните измами в Троян

На 11 юли е задържан 22-годишен мъж от Троян, криминално проявен и осъждан. В хода на следствените действия от жилище, обитавано от него, са иззети вещи и предмети, имащи отношение към действията му в качество на "муле".

На 12 юли със съдействието на МВР-Русе е задържан криминално проявен и осъждан 32-годишен мъж от Русе. При следствените действия в жилището му са открити и иззети 3 симкарти, 10 мобилни телефона, 44 импулсни карти и компютърна конфигурация. Мъжът доброволно е предал паричната сума и златните накити, отнети от пострадалото семейство.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. В РУ-Троян е образувано досъдебно производство и се установява съпричастността им към извършени на 9 юли други три телефонни измами на територията на община Троян. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура-Ловеч.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бонучи е шокиран от решението да бъде освободен от Ювентус, ще се опита да говори с Алегри
Бонучи е шокиран от решението да бъде освободен от Ювентус, ще се опита да говори с Алегри
Пирин Благоевград реши казуса с Раян Сенхаджи и Вячеслав Велев
Пирин Благоевград реши казуса с Раян Сенхаджи и Вячеслав Велев