НОВИНИ

Температури до 15 градуса до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 26.10.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Още по-студено, в сравнение с вчера, беше тази сутрин. До минус 3° паднаха температурите във Видин, Кнежа и Кюстендил. В София, след плюс 2°, тази сутрин минималната беше минус 2°.

Максималните температури ще останат почти без промяна, между 10° и 15°, в комбинация със слаб до умерен вятър от изток-североизток. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но в Източна България и по Черноморието ще се задържи предимно облачно и мъгливо.

И утре денят в низините, котловините и около водните басейни ще започне с мъгли, но очакванията са да бъде по-малко студено, с минимални температури между минус 1° и 4°, на морския бряг - между 7° и 10°.

Максималните температури в сряда слабо ще се повишат, в сравнение с днес, и ще са между 11° и 16°. Вятърът ще отслабне, но ще остане с посока от изток-североизток, а през деня видимостта ще се подобри, в много райони до слънчево време.

По Черноморието както днес, така и утре ще бъде облачно и мъгливо. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 1-2 бала, което съответства на височина на вълните до половин метър.

Слънчево обаче ще е времето в планините в утрешния ден. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще се повишат и в курортите ще са от 6° до 11° .

И на Балканите ще е предимно слънчево в сряда. Значителна облачност ще има в часовете преди обяд над източните, както и на места в северозападните райони. Слънчево ще е и в по-голямата част от континента, като по-значителни увеличения на облачността, на места със сутрешни мъгли, ще има над Германия и Полша. С валежи от дъжд ще бъде на много места в Северна Европа, както и на Британските острови. В северните части от Скандинавския полуостров и Европейска Русия ще вали сняг.

У нас температурите в близките дни ще останат без съществена промяна – максималните ще са между 11° и 16°, минималните – слабо ще се повишат. Ще преобладава слънчево време, с условия за мъгли в сутрешните часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЛС сезира Прокуратурата и ДАНС за незаконосъобразни действия от страна на НЗОК
БЛС сезира Прокуратурата и ДАНС за незаконосъобразни действия от страна на НЗОК
Защо с ансамбъла няма резервна гимнастичка?
Защо с ансамбъла няма резервна гимнастичка?