НОВИНИ

Илиана Раева: Докторът е категоричен, че Лаура не трябва да играе

Илиана Раева
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:48, 26.10.2021
10184
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разясни за БНТ ситуацията около контузията на Лаура Траатс.

Ансамбълът се оттегли от участие на Световното първенство заради травма на олимпийската шампионка, която се е обострила вчера в Япония.

Защо с ансамбъла няма резервна гимнастичка?

Тимът ни трябваше да се състезава на последния си шампионат, с който момичетата на Весела Димитрова да ознаменуват края на успешните си кариери. Надпреварата започва утре, 27 октомври.

„Тя не я е получила тежката травма, а се е обострила там. Тя имаше контузията от две години, но не е имала проблем с това нещо. Въобще не е имала проблем, сега се е обострила много“, сподели Илиана Раева за БНТ.

Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки в Китакюшу и след втората Лаура Траатс е получила много силна болка. Последвала е консултация с д-р Мариян Добрев, като той е преценил, че гимнастичката не може да продължи заради травмата от дискова херния.

„И докторът е категоричен, че не трябва да играе“, добави Илиана Раева.

Президентът на федерацията е в България, не отпътува в с тима за Китакюшу. За нея здравето на момичетата е най-важно.

„Обострила се е, вчера след втората тренировка. Случват се такива неща, какво да правим, здравето на момичетата е най-важно“, завърши Илиана Раева.

За олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс това трябваше да е последното състезание.

Бенефисът на ансамбъла ще се проведе на 16 декември.

Шампионатът стартира утре, 27 октомври, с квалификациите на обръч и топка в индивидуалното. Наши представителки ще бъдат Боряна Калейн и Татяна Воложанина. Финалите в сряда са от 13.10 часа и ще се излъчват по БНТ 3.

Заради липсата на ансамбъл, тимът ни няма да участва в отборната надпревара в Япония.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пазарджик е на прага на тъмночервената COVID зона
Пазарджик е на прага на тъмночервената COVID зона
Спират движението на пътя Калотина – Драгоман
Спират движението на пътя Калотина – Драгоман