НОВИНИ

Каква е причината за срутването на козирка от жилищен блок в София, има ранен

bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 26.10.2021 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Козирка на жилищен блок се срути и рани човек. Небрежност при извършване на ремонт е най-вероятната причина за падането на козирката над входа на блок в столичния квартал "Сухата река". Пострадал е домоуправителят, който е настанен за лечение в "Пирогов" и няма опасност за живота му.

В понеделник вечерта хората от блок 18 в столичния квартал "Сухата река" чуват силен тътен, след което виждат как козирката на входа им е срутена. Под плочата остава затиснат домоуправителят на блока.

"Забелязах как зловещо се срути цялата плоча", споделя Георги Башлиев, очевидец на инцидента.

"От дълго време входът е опасен и е в това състояние", допълни Веселин Василев.

"Може би не са взети достатъчно предпазни мерки", добави Румен Григоров.

По инициатива на етажната собственост е взето решение за спешен ремонт на входа заради теч от козирката. Но според някои от собствениците на жилища в блока, във вечерта на инцидента е имало груба грешка от страна на майстора.

По всяка вероятност до инцидента се стига след като майсторът, не е поставил металната греда, която е трябвало да подпира срутилата се плоча.

Малко след 9 часа тази сутрин екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община започнаха да разчистват и обезопасяват мястото на инцидента.

"Немарливост от страна на изпълнителя, строители, пак малкият дявол, че имаме един пострадал, можело е да стане по-голяма трагедия, имало е още двама души и другото безобразно нещо е, когато има строително-монтажни дейности на козирки, отдолу да се сложат хора, което е недопустимо", каза още Красимир Димитров, директор Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община".

Във входa на 14-етажната сграда живеят над 50 семейства.

Репортер: Кристиян Гаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха детските градини в Бяла
Затвориха детските градини в Бяла
Глад за коли "втора употреба" - цените се покачват драстично
Глад за коли "втора употреба" - цените се покачват драстично