НОВИНИ

Температури около 40° се очакват в близките дни

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 17.07.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Много горещо ще е времето и днес, с предупреждение за опасно високи максимални температури, стойности от 35° до 39°, в почти цялата страна. С около градус по-ниски се очаква да бъдат температурите следобед на места в източните райони, както и в София, а по Черноморието - между 29° и 32°. Ще бъде слънчево със слаб вятър от изток-югоизток.

Опасно горещо време ще е и утре в цялата страна, с изключение на морския бряг, като в областите в оранжево се очакват температури около 39 - 40°.

Ще бъде почти безоблачно, с вероятност за следобедни превалявания в планинските райони от Западна България. Ще духа слаб, по Черноморието, където максималните температури ще бъдат от 29 до 31° - умерен вятър от изток-югоизток.

Слънчево ще бъде през по-голямата част от деня и в планините, но след обяд в масивите от Западна България не е изключено да превали. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максимални температури в курортите - от 22 до 26°, в Банско - 34°.

И в близките дни ще остане предимно слънчево, с вероятност за превалявания в четвъртък. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 34° и 39°, а към края на седмицата и над 40°.

Според по-дългосрочните прогнози през повечето дни до края на месец юли ще бъде горещо, с температури по-високи от климатичните норми, а вероятност за валежи има около 23 юли и в края на месеца.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 30 км велоалеи във Варна иска кандидатът за кмет на "Възраждане"
Над 30 км велоалеи във Варна иска кандидатът за кмет на "Възраждане"
Летището в Катания остава затворено до сряда заради пожар (СНИМКИ)
Летището в Катания остава затворено до сряда заради пожар (СНИМКИ)