НОВИНИ

Температурите скачат до 20°

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 02.02.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са минималните температури днес - от минус 6° в Стара Загора и Чирпан до плюс 6° във Видин и Враца. В София – след минус 7° вчера, тази сутрин беше минус 1°.

Максимални температури днес ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, между 4° и 9°, в комбинация с умерен и силен северозападен, в Източна България и по Черноморието - северен вятър, който ще създава усещането за по-студено от действителното време. Ще има и валежи от дъжд, предимно слаби и главно в Централна България, а в планинските райони и в планините ще превалява сняг.

През нощта облачността ще намалява, но ще остане ветровито. Минималните температури ще останат почти без промяна - между минус 5° и 5°, в София - около минус 2°, но максималните ще се повишат ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 8°. Ще има променлива облачност. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и планинските райони – временно силен, от запад-северозапад.

Ветровито ще е и по Черноморието, а облачността и там ще е променлива. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Ветровито време и в планините. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, преди обяд над масивите от Западна България по-често значителна и на изолирани места ще прехвърчи слаб сняг.

Повече облаци и все още превалявания от сняг ще има утре в северните части от Балканите. Над останалата част от полуострова облачността ще намалее, в повечето райони до слънчево време.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, но ще остане по-често ветровито. Предстои затопляне, по-съществено в началото на новата седмица, когато ще има райони с температури до около 20°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Денчева продължава на полуфиналите на турнир по тенис в Анталия
Росица Денчева продължава на полуфиналите на турнир по тенис в Анталия
Удължиха противоепидемичните мерки в област Пазарджик
Удължиха противоепидемичните мерки в област Пазарджик