НОВИНИ

Тервел Пулев: Чувствам се добре подготвен

За боксьора предстои сблъсък с Роли Ламбърт

Тервел Пулев
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:45, 26.03.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Тервел Пулев заяви, че е добре подготвен и очаква с нетърпение мача си с камерунеца Роли Ламбърт, който ще бъде част от боксовата галавечер "Арена София" в събота.

Главното събитие в нея ще бъде мачът между Кубрат Пулев и украинеца Ихор Шевадзуцкий, а преди това ще се проведе и битката на Тервел с Ламбърт.

"Подготовката ми мина добре и съм в добра форма. Направих хубави спаринги срещу стабилни партньори. Някои от тях имат напълно идентичен стил с този на противника ми. Чувствам се добре подготвен", каза по-малкият от братята Пулеви.

Като част от подготовката за шоуто в събота този следобед в античния център Сердика в столицата бе проведена открита тренировка на участниците в галата. Нетипичният избор на Ларгото позволи на много случайни минувачи в центъра да спрат и да погледат случващото се на опънатия импровизиран ринг край руините на древния град.

"Историята на България винаги е била важен елемент преди моите битки и особено сега, когато има такава галавечер в София. Когато идвахме насам, обясних на треньора ми, че това, върху което стъпваме, са камъни на по почти 2000 години. Това е нещо различно. Можеше да направи тази тренировка в мол, но тук има различен заряд", каза Пулев.

"С Кубрат искахме да направим един паралел между историята, бокса и спорта. Всеки един от нас пише някаква история. Надявам се, че чрез нашия пример ще успеем да вдъхновим и следващите поколения. Ние не сме вечни, напротив. Когато общувам с треньорите, много от тях ми казват, че има все повече младежи, които искат да се занимават с бокс и да постигат успехи, дори на професионалния ринг. Това е едно поне малко признание за нас и нашата работа", завърши Тервел Пулев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвинения към Киев и Запада: Москва търси поръчителя на смъртоносния атентат
Обвинения към Киев и Запада: Москва търси поръчителя на смъртоносния атентат
Моряците от "Руен" са в добро здравословно състояние
Моряците от "Руен" са в добро здравословно състояние