НОВИНИ

"Тесла" със собствен прототип на обдишващ апарат

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 06.04.2020
Чете се за: 00:31 мин.
Наука и технологии

"Тесла" представи собствен вариант на обдишващ апарат. Той беше показан в ютюб канала на производителя на електромобили.

Инженери обясниха как ще функционира прототипът. От "Тесла" поясняват, че заради наличието на части, производството може да бъде пренастроено бързо и апаратите да стигат до пациентите в кратки срокове.

Видеото се появява малко след като основателят на компанията Илон Мъск, заяви, че ще отвори завод за обдишващи апарати в Ню Йорк. Не беше посочена обаче конкретна дата за това. Редица автомобило- и самолетостроителни компании вече пренастройват линиите си за производство на медицинска апаратура.

Инж. Джоузеф Мардал: Работим по създаването на обдишващ апарат, на основата на части, които използваме за автомобилите "Тесла". Искахме да използваме части, които познаваме много добре, на които можем да разчитаме и с каквито разполагаме в значителни количества. Това е много схематичен вариант на апарата, но както виждате - всички части в червено се използват и за направата на колите с нашата марка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Символичен протест на собственици на заведения за бързо хранене в Благоевград
Символичен протест на собственици на заведения за бързо хранене в Благоевград
Варненската полиция залови крадец на маски
Варненската полиция залови крадец на маски