НОВИНИ

Тежка е обстановката в област Добрич, затвориха пътищата за камиони над 12 тона

Заради силния вятър в много населени места има нарушено електрозахранване

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 26.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Тежка е обстановката на територията на област Добрич. Всички пътища в областта са затворени за движение заради ниска видимост. Без ток са 134 села и част от Добрич, а без вода 30 населени места и няколко квартала в областния град.

Има обилен снеговалеж и силен вятър от север със скорост от 20 м/сек. Служителите на ОД МВР са организирали три контролно-пропускателни пункта на изходите за Варна, Генерал Тошево и в кв. "Рилци".

Пътищата са проходими при тежки зимни условия, като на територията на цялата област са затворени за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Няма постъпили сигнали за бедстващи хора. По данни на дежурните в общините над 45 са населените места в област с нарушено електроподаване – предимно на територията на общините Шабла, Тервел, Крушари и Генерал Тошево.

Дежурният от ВиК Добрич съобщава, че девет помпени станции в областта са с прекъснато електрозахранване - Батово, Дуранкулак, Долина, Болата, Българево, Полковник Гешаново, Македонка в Гурково, както и хидрофора в жк "Добротица".

От метеорологичната станция информират, че средното количество на валежите до тази сутрин е 45 литра на квадратен метър. В Дуранкулак количеството е 80 л/кв.м, а на Калиакра - 60 л/кв.м.

Областният управител Йорданка Костадинова поддържа връзка с ръководителите на Областно пътно управление, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" и отправя апел към всички да не предприемат пътувания, ако не са наложителни.

Снимки: БТА

Репортер: Надежда Карапанчева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сливенско обстановката е тежка, но няма бедстващи хора
В Сливенско обстановката е тежка, но няма бедстващи хора
13 населени места в община Кюстендил са без ток
13 населени места в община Кюстендил са без ток