НОВИНИ

Кметът на София: Обстановката е много тежка след обилния снеговалеж

Има много паднали дървета и изпочупени клони, каза Васил Терзиев

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
11:01, 26.11.2023 (обновена)
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

"Обстановката е много тежка след обилния снеговалеж в столицата. Има много паднали дървета и изпочупени клони, което пречи на снегопочистващите машини, има много скъсани кабели, проблеми с електрозахранването, всички екипи работят", заяви на брифинг кметът на София Васил Терзиев.

По думите му основните пътни артерии са добре почистени и проходими.

"Сега се влиза в кварталите, активно се почистват спирки и подлези. Апелирам гражданите да почистят около блоковете, а търговските обекти да почистят пред магазините, ситуацията е под контрол. Във всеки един квартал има някакъв проблем с тока заради изпочупените дървета. В непрестанна връзка сме с районните кметове, с електроразпределителните дружества, всички екипи са на терен", допълни Васил Терзиев.

Той поясни, че се прави всичко възможно да бъде възстановено електрозахранването.

"Седи на дневен ред да се преразгледа цялата система, по която се маркират опасни дървета, какво се прави с тях, имаме случаи на паднали дървета и без сняг при малко по-силен вятър - там ще направим корекции на базата, на всичко, което се е случило последните месеци. Нямам информация за болници без ток", добави кметът на София.

Градският транспорт се движи нормално при зимни условия.

"Има проблем с една линия на трамвай, там има заместващ транспорт. Фокусът ни беше големите пътни артерии, сега минаваме към малките улици. Не ми е докладвано да има пострадали хора, но апелирам всички да бъдат внимателни, защото се усилва вятърът и при тежи натежали клони ще създаде допълнителни опасности", каза още Васил Терзиев.

Вижте още в прякото включване на Цанка Николова.

Междувременно по-рано тази сутрин в "Денят започва с Георги Любенов" стана ясно, че арх. Любомир Георгиев ще е бъдещият заместник-кмет на София, който ще отговаря за градската среда и благоустройството.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джоел Ембийд и Тайрийз Макси избухнаха при победа на Филаделфия над Оклахома
Джоел Ембийд и Тайрийз Макси избухнаха при победа на Филаделфия над Оклахома
Всички пътища към Русе са блокирани
Всички пътища към Русе са блокирани