НОВИНИ

Тежка катастрофа между ТИР и микробус затвори Прохода на Републиката, има загинал (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 20.04.2021 (обновена)
5207
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Възстановено е движението през Прохода Хаинбоаз, след като рано тази сутрин катастрофа между ТИР и микробус в района на село Вонеща вода, затвори международният път за часове.

36-годишен мъж, който бил зад волана на микробуса, е загинал на място. Пострадали са и двамата му спътници, но за щастие са без сериозни травми.

Повече от четири часа леките автомобили се пренасочваха по обходен маршрут през Прохода Шипка, а тежкотоварните изчакваха на място. Наложи се камионите, които пътуват между Северна и Южна България да бъдат отбивани по аварийни площадки и паркинги още при Русе и Стара Загора, за да не се образуват тапи по пътя. Причините за тежкия инцидент тепърва ще се изясняват, но по първоначална информация ТИР-ът е навлязъл в насрещното платно за движение и се е ударил челно в микробуса.

По първоначална информация рано тази сутрин ТИР с румънска регистрация, който се е движил в посока към Гурково, навлиза в насрещното платно за движение и се удря в микробус, който пътува в посока към Велико Търново.

В него са били трима души, на място е загинал шофьорът на буса. Двамата му спътници са с леки наранявания и не се налага да бъдат хоспитализирани.

Движението за леките автомобили се пренасочва през прохода Шипка. От Велико Търново автомобилите преминават през Дряново и Габрово, а от там през прехода.

Тежкотоварните изчакват на място. Създадена е организация и от областните пътни управления в Русе и Стара Загора тежкотоварните камиони, които се движат между Северна и Южна България, да бъдат отбивани по тир паркинги и аварийни площадки.

Инцидентът е станал около 7:30 часа тази сутрин в района на Вонеща вода в посока Гурково.

На място има екипи на Пътна помощ. Очаква се микробусът и тежкотоварният камион да бъдат изтеглени и движението в едната лента да бъде възстановено.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маурицио Сари е фаворит за треньорското място в Тотнъм
Маурицио Сари е фаворит за треньорското място в Тотнъм
Жители на „Бояна" на протест срещу строеж на спортен комплекс
Жители на „Бояна" на протест срещу строеж на спортен комплекс