НОВИНИ

Тежко наказание за Станислав Манолев и Пирин

Станислав Манолев
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 26.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Пирин Благоевград Станислав Манолев беше наказан от Дисциплинарната комисия към БФС с лишаване от състезателни права за следващите 5 мача, заради скандала, възникнал по време на двубоя срещу ЦСКА от 5-ия кръг на футболното първенство.

Освен това, клубът на защитника - Пирин, ще претърпи имуществена санкция в размер на 37 500 лева, както и лишаване от домакинство за една среща, т.е. тимът ще изиграе следващия си мач у дома без публика.

Причина за тежките наказания е случилото се в края на първото полувреме на двубоя на стадион "Българска армия". Тогава Станислав Манолев бе изгонен, а докато напускаше терена той влезе в словесно пререкание с френския футболист на "червените" Амос Юга.

След двубоя Юга обвини бившия български национал в расизъм, споделяйки, че Станислав Манолев го е нарекъл на няколко пъти "маймуна".

В отговор на това играчът на Пирин Благоевград публикува извинителен пост в социалните мрежи, в който призна, че го е обидил на английски, но отрече да е отправял, каквито и да е било расистки думи.

Ето и цялото наказание, публикувано в страницата на БФС:

За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, на основание чл.37, ал.2, б. б от ДП /2021/2022/ ДК наказва Станислав Манолев – състезател на ФК „Пирин” Благоевград със спиране на състезателни права за 5 срещи, ФК „Пирин“ Благоевград с имуществена санкция в размер на 37 500 лева и лишаване от домакинство за 1 среща, като лишаването от домакинство се заменя със забрана за игра пред публика.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Автомагистрали-Черно море" и "ИСА 2000" искат оставката на шефа на АПИ
"Автомагистрали-Черно море" и "ИСА 2000" искат оставката на шефа на АПИ
Учениците ще се тестват за COVID-19 само ако поне 90% от родителите са съгласни
Учениците ще се тестват за COVID-19 само ако поне 90% от родителите са съгласни