НОВИНИ

Станислав Манолев: Аз не съм расист

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:57, 23.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
станислав манолев съм расист
Слушай новината

Капитанът на Пирин (Благоевград) Станислав Манолев използва профила си в социалните си мрежи, за да се извини за случилото се вчера между него и Амос Юга от ЦСКА София по време на двубоя на стадион "Българска армия" (0:1).

След края на мача бившият български национал бе обвинен в расизъм, след като Юга разкри, че Манолев се е обърнал към него с "маймуна".

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов също упрекна играча на благоевградчани, обвинявайки го в липса на култура и възпитание.

35-годишният Манолев побърза да се защити, разкривайки какви са били неговите думи към Юга и допълни още, че в кариерата си е работил с хора от всякакви раси и етноси.

"Искам да кажа няколко неща относно ситуацията на вчерашния мач. Аз не съм расист. Участвал съм и пак бих подкрепил всяка инициатива срещу расизмa. Вчера на терена имаше обиди и агресия. Към мен бяха отправени поне три или четири обидни реплики от другия отбор. Когато получих картона, вървях най-спокойно към скамейката, като чух зад гърба ми подмятания, псувни и провокации. Обърнах се и попитах дали говорят на мен, като отправих една псувня на английски (f**ng wanki), в която няма нищо расистко. Ако някой се е обидил или разбрал погрешно моите думи - искам да се извиня. В моята кариера съм работил с хора от всякакви раси и етноси, като имам и много приятели от тях. Живея и възпитавам децата си в толерантност. Пожелавам успех на ЦСКА", написа Манолев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гаел Монфис се завръща у нас за Sofia Open 2021
Гаел Монфис се завръща у нас за Sofia Open 2021
Кирил Петков показа копие от волеизявлението си за отказ от канадско гражданство
Кирил Петков показа копие от волеизявлението си за отказ от канадско гражданство