НОВИНИ

Тихомир Иванов ще работи заедно с Виктор Нинов

Двамата са в Топ 4 на българските ранглисти за всички времена в скока на височина.

Тихомир Иванов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 20.10.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратният финалист от олимпийски игри в скока на височина Тихомир Иванов ще черпи от опита на друг елитен български атлет в тази дисциплина Виктор Нинов.

30-годишният Иванов сподели история в профила си в Инстаграм, където се среща с Нинов на едно от емблематичните места за тренировка в София – "Колелото" в парк Борисовата градина.

"Обратно към тренировъчния процес заедно с Виктор Нинов. Продължаваме към предстоящите големи състезания!", написа лекоатлетът в социалните мрежи.

От септември 2021 той се подготвяше при българския специалист Георги Помашки, който работи в Гърция с двукратния олимпийски шампион на скок дължина Милтиадис Тентоглу.

Иванов има в кариерата си участие на три олимпийски игри в две от които се класира за финал. Той стана и най-добре класиралия се български атлет на олимпийските игри в Париж 2024 с осмо място на финала на дисциплината.

Заедно с Виктор Нинов са в Топ 4 на българските ранглисти за всички времена в скока на височина. Иванов дели второ място с Роберт Маринов с 2.31 метра, Нинов е четвърти с 2.30, а ранглистата оглавява покойния Георги Дъков с 2.36, уточняват от БФЛА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сиатъл, Флорида и Вашингтон с трудни успехи в НХЛ
Сиатъл, Флорида и Вашингтон с трудни успехи в НХЛ