НОВИНИ

Тодор Неделев: Вече се връщам към живота

bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 04.09.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на Тодор Неделев, който пострада тежко при катастрофата с националния отбор преди мача срещу Грузия през юни обяви пред камерата на БНТ, че вече се завръща към живота.

Футболистът на "жълто-черните" разкри, че вече е започнал тренировки след инцидента, но все още не е наясно кога отново ще може да го видим в игра.

"Вече се връщам към живота. Единствено не мога да излизам на слънце, когато е много топло. Възстановяването върви много добре. Тренирам най-вече във фитнеса, но започнах и да излизам навън, за да правя леки бягания между 10 и 15 минутки. Нямам представа кога ще започна с отбора. Това зависи от това как протича възстановяването ми и най-вече от мен самия", сподели Неделев.

Българският национал благодари на всички отбори и фенове в България, които се обединиха в негова подкрепа след ужасяващата катастрофа в Тбилси.

"Моята приятелка, както и докторът на националния отбор, които бяха до мен ми казаха, че наистина много хора са се обединили от цялата страна. Всички отбори, всички фенове ми пожелаха бързо възстановяване, за което съм наистина благодарен. Надявам се народът да е обединен не само, когато се случат такива лоши неща, а за позитивни", заяви футболистът на Ботев.

Неделев не пропусна да благодари за пореден път и на доктора, който спаси живота му, а именно грузинецът Шота Ингоровка.

"На този човек не му дължа живота си, а не знам какво. Голям късмет изкарах, че попаднах точно на него. Сега е моментът отново да му благодаря за всичко, което направи за мен. Благодаря му, че ми спаси живота, защото имаше вероятност и да не съм жив. Най-вече му благодаря, че направи така да мога да играя отново футбол, защото имаше вероятност и да не играя. До края на живота ми ще съм му благодарен", заяви Тодор Неделев.

А ето и какво си пожела самият Неделев на края на интервюто и какъв призив отпари той към феновете на Ботев: Да съм здрав и да се върна по най-бързия начин на терена! А на феновете на Ботев бих им казал да подкрепят отбора в добро и в зло!

Автор: Мария Павлова - Кръстева

Какво още сподели Тодор Неделев вижте във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбивката към Свободна зона Русе втори ден е под вода, блокирана е дейността на фирми
Отбивката към Свободна зона Русе втори ден е под вода, блокирана е дейността на фирми
"Алфа Рисърч": ГЕРБ води с близо 6% на "Продължаваме промяната", 7 формации влизат в парламента, ИТН е на ръба
"Алфа Рисърч": ГЕРБ води с близо 6% на "Продължаваме промяната", 7 формации влизат в парламента, ИТН е на ръба