НОВИНИ

Тома Биков, ГЕРБ: Шансът да няма правителство не е никак малък

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
09:23, 27.08.2022 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
Политика
Слушай новината

"Шансът да няма правителство не е никак малък. За мен една от възможностите да има правителство е "Продължаваме промяната" да имат максимално малък брой депутати", заяви в "Денят започва в събота" Тома Биков от ГЕРБ.

Според него ПП не са в състояние да решат нито един проблем на страната.

"Каква точно ще бъде формата на управление, ако изобщо се стигне до такова нещо, ще се реши след изборите - дали коалиционно, има различни формати, в които може да се състави правителство и не трябва да се изключва нито един от тях", допълни Тома Биков и подчерта, че при "Продължаваме промяната" няма лидерство.

По думите му България има нужда от проевропейско управление.

Тома Биков призова да се направи опит да се преодолее политическата криза. Коментира темата с повишаването на цените на горивата така: "Проблемът е, че има само една фирма, която купува петрола, дава го на "Лукойл" и после го продава на завишена цена. И го прави, защото е само една, ние казваме защо да не са 2. Има държавни компании, които могат да го направят, това увеличава конкуренцията".

Според Биков България трябва да влезе в разговори с "Газпром" заради очертаващо се арбитражно дело по дългосрочния договор за доставка на газ.

"Трябва да се търсят възможности за дългосрочни договори извън "Газпром", а договора с "Газпром" да можем да го изпълним до края на годината, той така или иначе е подписан и има заявени количества", каза още Тома Биков.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва в събота"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва 69-ата колоездачна Обиколка на България
Започва 69-ата колоездачна Обиколка на България
Антони настоял да бъде продаден
Антони настоял да бъде продаден