НОВИНИ

Томбола с награди в Търговище, ако си платиш данъците наведнъж

bnt avatar logo
от БНТ
17:23, 18.01.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Регионални
Слушай новината

Вече няколко години Община Търговище прилага нестандартен подход при събирането на местните данъци и такси. Тези, които ги плащат наведнъж до края на април, освен отстъпката от 5 %, могат да участват и в томбола за 40 предметни награди на стойност около 100 лв. всяка. Жребият ще се тегли през май.

В Търговище няма увеличение на местните данъци, както и на такса „битови отпадъци“ за 2022 година. След плащането на налозите, се попълват талони за участие, като томболата е за всички, които не притежават фирми.

"От една страна стимулираме нашите граждани да заплатят местните си такси от началото на годината, а от друга страна един жест към нашите съграждани, затова, че са изрядни данъкоплатци. Благодарение и на тази мярка, която Община Търговище прилага, за миналата година 2021, общинският бюджет по отношение на местните приходи е изпълнен, даже имаме и преизпълнение на местните приходи. Така, че тази мярка дава ефект , но от друга страна Община Търговище е от общините, които поддържат под средното равнище нивото на местните налози", каза Валентин Велчев, зам.-кмет на Община Търговище.

Урната за събиране на талоните е подобна като тези на изборите, подпечатана с печат на Общината. Могат да участват и хората, които са платили данъците си по банков път, но трябва да са пуснали своите талони. А, наградите като кафеварки, ютии, телевизори, прахосмукачки и микровълнови печки, ще се разпределят с жребий в началото на месец май.

"След изтичането на крайния срок, в присъствието на нотариус се прави тегленето на тези награди, които нашите съграждани трябва да получат в едномесечен срок на тези, които са спечелили наградите. Смятам, че тази практика, която сме въвели в Община Търговище дава своите резултати и смятам, че ще я продължим и занапред", каза Велчев.

Към този подход за стимулиране да се плащат навреме местните налози вече има интерес и от други общини в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продават на търг имение в центъра на Рим за внушителните над 470 млн. евро
Продават на търг имение в центъра на Рим за внушителните над 470 млн. евро
Петков от Скопие: Няма никакви рискове от санкции от страна на САЩ заради позицията ни за РСМ
Петков от Скопие: Няма никакви рискове от санкции от страна на САЩ заради позицията ни за РСМ