НОВИНИ

Тони Густавсон: Англия е големият фаворит в полуфинала, но ние имаме публиката на наша страна

Гледайте полуфиналния сблъсък от световното първенство по футбол за жени между Англия и Австралия в сряда (16 август) от 12:50 часа българско време НА ЖИВО по БНТ 3!

тони густавсон англия големият фаворит полуфинала имаме публиката наша страна
bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 15.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Австралия по футбол за жени Тони Густавсон определи Англия за големия фаворит в полуфиналния сблъсък между двата тима на световното първенство, но е категоричен, че домакинското предимство и подкрепата на феновете е това, което може да направи разликата за "Матилдас".

В четвъртък вечер в Сидни двата тима се изправят един срещу друг в търсене на своя първи финал на дамски Мондиал, а очакванията са по трибуните на стадион "Австралия" да има около 75 000 фенове, които да подкрепят австралийките.

"Ако погледнете ранглистата, те са фаворит. Техните играчи са титуляри във всички големи отбори по света и не говоря само за стартовите им 11, а и за резервите. Нашите момичета са резерви в тези тимове, а освен имаме и състезателки в състави от средата на таблицата в Швеция. Ако погледнем всичко това наред с техните финансови ресурси, те очевидно са големият фаворит в този мач. Това, което те нямат обаче е подкрепата и вярата на нашите фенове, която отново ще бъде от голямо значение утре", заяви Густавсон.

50-годишният шведски наставник коментира и дали голямата звезда на Австралия Сам Кър най-после ще започне като титуляр, след като пропусна изцяло мачовете от груповата фаза, а в осминафиналите и четвъртфиналите влизаше като резерва.

"Тази вечер ще обсъдим отново с кои 11 да започнем, с кои 11 ще завършим, дали планираме да има продължения или не. Трябва да вземем няколко трудни решения, но Сам със сигурност попада в нашите планове", сподели селекционерът на "Матилдас.

Густавсон, който бе помощник треньор при световните титли на САЩ на последните два Мондиала за жени, разкри и какво може да направи разликата в полуфинала срещу Англия.

"Необходим ни е само един момент и затова трябва да играем на максимума във всяка една минута, защото не знаеш кога ще дойде той. Толкова е малка разликата в подобни двубои като полуфинал или финал", завърши Тони Густавсон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици вярващи дойдоха в Рилския манастир за Голяма Богородица
Стотици вярващи дойдоха в Рилския манастир за Голяма Богородица
Започнаха снимките на втория сезон на хитовия сериал на БНТ "Вина"
Започнаха снимките на втория сезон на хитовия сериал на БНТ "Вина"